Joghurtos padlizsán

Frissítő köretként vagy magában is finom. Friss péksüteménnyel akár önálló vacsi is lehet!

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán
1 nagy doboz natúr joghurt
4-5 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld
bors
olaj

Elkészítés:

A padlizsánt megmosom, héjával együtt karikákra vágom és besózom. Kb. fél órát hagyom állni és csepegni.

Kevés olajat teszek egy serpenyőbe, két részletben kisütöm benne a padlizsánt. Közben a joghurtot összekeverem borssal, apróra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával.

A sült padlizsánt picit hagyom kihűlni, majd összekeverem a joghurttal. Néhány órát hagyom állni a hűtőben, aztán már fogyasztható is!


 
[kapcsolodo_cikkek]