A Reiki szabad (Reiki II.)

Akár tudod mi az a Reiki, akár nem, és esetleg valami újat keresel, olyan információkra van szükséged, ahol a saját magadnak szükséges dolgokat találod...

Akár tudod mi az a Reiki, akár nem, és esetleg valami újat keresel, olyan információkra van szükséged, ahol a saját magadnak szükséges dolgokat találod. Nos mielőtt bármi érdekes dolgot mondanék neked, mindenképp érdemes lenne kifejteni, olvasd el korábbi cikkemet, Mi az a REIKI címmel! Mint mindent, amivel emberek foglalkoznak, a Reikit is megpróbálják emberibbnél emberibb dolgok közé zárni. Ezt is sikerült, /bár kellett is a mai körülmények között/ úgymond szervezeti alapokra fektetni. Igaz, a Reiki nézőpontjából semmilyen dologba nem lehet őt bezárni. Sok embertől hallottam már, hogy én nem akarok semmi féle szervezethez tartozni. Nos ez a fajta gondolkodás igen sajnálatos, hisz akinek van némi kis reális gondolkodása beláthatja, a mai körülmények között sajnos, vagy nem sajnos, /én örülök annak, hogy Reikis társaim közé tartozhatom/ muszáj ezt is alávetni a paragrafusoknak.

Mire gondolok a szervezettel és paragrafusokkal?
Nos később, amennyiben még nem vagy járatos rá fogsz jönni arra, hogy itt is bizony szerepet játszik a pénz. Mivel mi is pénzért dolgozunk, ezért ez keresetnek minősül, igy ott már az állam is kiveti a megfelelő adókat. A beavatásokhoz szükséges tanfolyamok nincsenek ingyen, többnyire azonban azért, mert ez a mesternek is bizony pénzébe kerül. Gondolok itt az oklevelekre, a különböző segédeszközök megvételére, postaköltség, és még sorolhatnám. Nekem az volt a meggyőző, hogy döbbenetes fejlődést tapasztaltam magamon /későbbiekben beszámolok erről is/, nem sajnáltam rá pénzt kiadni, az is igaz, nem egyszerre kellett kifizetnem, ráértem évekig összegyűjteni.

Mennyi idő kell rá?
Tanácsom annyi lenne óva intek mindenkit, aki azt hiszi, a beavatás azt divatból, vagy, csak azért, hogy jó gyorsan meglegyen az összes, kapkodva csinálja meg. Mindezt csupán azért mondom, mert igenis komoly változásokon megy keresztül az emberi szervezet energetikai, érzelmi, tudatalatti, fizikai, és minden szinten, melyre időt KELL hagyni. Igaz nem feltétlen évekig, bár vannak olyan emberek akik gyorsan fejlődnek, hisz már eljutottak maguktól is egy bizonyos szintig. Nekik bizonyára hamarabb fog menni. De ne essen senki abba a hibába, hogy 1-2 hónap alatt letegye az összes fokozatot, mert higgyétek nincs rosszabb dolog, mint amikor az emberre hirtelen 1000 dolog rászakad. Ezt már tapasztalhattad az életedben is. Nos a reikiben is vannak ilyen hatások. Erről később.

A Reikis szervezetekről:
Ma Magyarországon több szervezet is működik, ahol Reikit tanulhatsz. Én nem szeretném minősíteni egyiket sem, de muszáj egy két dolgot elmondanom a két nagyobb táborról azért, hogy dönteni tudj hova pártolsz, bár meg fogod látni, ez nem annyira rajtunk múlik. Annyit mondhatok mindkettő egy kipróbált működő egész. Tehát két fő irányzat képviselteti magát. Illetve, hogy pontos legyek, ennél is több, csupán ők már másképp nevezik. Tradicionális Reiki, RAI Reiki és tibeti Reiki, ami utóbbi igazából más néven van, de ebbe nem akarok belemenni, hisz annyira nem ismerem őket. Én személyemben nem tartom magam különállónak egyiktől sem, de előfordul, hogy a nem megfelelő tisztelettel adakoznak ezen táborok egyike a másik iránt. Főleg a Tradicionális Reikisek szokták mondogatni a többi hátrányát, de akiben van némi intelligencia, eldöntheti könnyen. Megcsinálhatod a RAI 1.es fokozatát, és megnézheted működik-e. Mindenféle állásfoglalástól mentesen, és láss csodát, az is működni fog. :)) Mostanára már szerencsére sikerült odáig jutni, hogy nagyjából mindenki belátja a Reiki az Reiki. Akárhogy is nevezem el. Azért én még napjainkban is tapasztalok erős megnyilvánulásokat mindkét oldalon. Legfőképp tanfolyamokon. Ahol is vannak, akik meggyőzik a tanítványt, hogy igenis erre esküdj fel, és minden más hamis.

Melyiket válasszam?
Tevődik fel a kérdés. Nem, nem a RAI Reikit. Ez nem ilyen egyszerű. Egyáltalán nem. Nos segítek ennek eldöntésébe szintén tapasztalatból. Csupán elméleti síkon. A rövid ok, amire a Tradicionális Reikisek hivatkozni szoktak, az-az, hogy a RAI Reiki egy olyan embertől származik, aki szellemi úton kapta meg a beavatást, és nem tudja levezetni Usui mestertől a fonalat. A Tradicionális Reikisek pedig végig tudják vezetni élőről élőre Usui mestertől mindezt. És ezzel le is van részükről zárva a téma. Innentől fogva az már nem Reiki, mert az nem létezhet, hogy Usui-n kívül más ember is-e földön megkaphatja a nagymesteri beavatást

Usui is szellemi úton kapta meg valaha a beavatást a Reikibe. Nos ez lehet a Tradicionális részről kishitűség, de elég annyit mondanom, hogy Usui is ember volt, igaz, egy olyan dolgot hagyott ránk, amiért azóta is csak áldani lehet őt. Amiben a Tradicionális Reikiseknek egyértelműen igazat adok, az-az, hogy a RAI Reikibe bárki lehet Reiki mester, csak pénz kérdése. Nem tudom, ez Tradicionális Reikiben hogy van, de ott is lehetsz mester, csak több időbe telik, figyelnek arra, hogy csak az jusson hozzá a mesteri szinthez, aki azt megérdemli. Nos ez lehetne státuszszimbólum is, aki gyűjti őket, már mehet is oda, garantált a siker. Erre csak azt tudom mondani, ez nagyon bölcs és megfontolt dolog részükről, erre csak gratulálni tudok nekik, viszont ugye itt van a nagy szabály, hogy NE ÁLTALÁNOSÍTS. Nos van ember máshol is, aki képes megfigyelni egy ember érzéseit, nemcsak a Tradicionális Reikiseknél. Mondhatni nagy hangsúlyt fektetnek az érzelmi oldalára is, míg a RAI feltevése az, hogy bárki, aki érzi magát annyira, hogy meg szeretné kapni a különböző fokozatokat, az megkaphatja, igaz, van olyan ember aki nem tudom mennyit képes átadni abból, amit valaha tanítottak neki. Bár a lényeg a Reiki. Összevetve mindkettő működik, és ha egy kontrolláló tanárt kapsz, aki már képes felismerni azon jeleket, mellyel meglátja hol is tartasz, és segíteni tud neked felismerni, mikor lenne érdemes tovább lépni, akkor minden rendben a RAI-al.

(Folytatjuk)

Thrax
Reiki mester
http://members2.easyspace.com/thrax/