Az oroszlán szinte az öledben vacsizik

Te is ilyen nyugodtan, mosolyogva néznéd, amint az oroszlán felpattan a terepjáród motorházára és nekilát a vacsit marcangolni?

Az ijesztő élmény csak a show része egy új állatkertben, persze nem ajánlják szívbetegeknek. A Victoriában, Austráliában működő állatkert egyik fő látványossága az oroszlánok életterébe belógó jeep, és persze a "halálközeli élmény", ami az oroszlán közelségével jár.


Azért a látogatók nincsenek valódi veszélyben, ott, ahol a jeep szélvédője lenne, biztonságos üvegfal van. A motorház már a törhetetlen üveg túloldalán van, és csak azért szórják rá a húst, hogy a nagymacskákat minél közelebb csábítsák a nézőkhöz. Közel, nagyon közel.


A döbbent turisták csak centikre vannak a az oroszlán gyilkos álkapcsától. Az angol Daily Mail című lapnak nyilatkozó egyik turista házaspár szerint az ember szinte nem is látja az üveget, az élmény egyszerre ijesztő, izgalmas és lenyűgöző. "Biztos vagyok abban, hogy az oroszlánok a desszertjüknek hitték a gyermekeinket!" - mondta a férj.


Sehol máshol nem lehet ilyen közelről megnézni az állatok királyát.