Mesés tájakon: Új-Zéland

Új-Zéland a természeti látnivalók országa. Hófödte hegyek, rohanó folyók, tiszta tavak, strandok, végtelen erdők és persze az egzotikus fauna. Ez a szabadtéri sportok kedvelői Mekkája: biciklizés, szörfözés, síelés, hegymászás, hiking, rafting, siklóernyő és az őrülteknek bungy jumping.

Az egyszerű turista pedig napozhat, horgászhat, együtt úszhat a delfinekkel, számlálhatja a kiwiket, és a bárányokat.

És hogy mégis miket láthatunk?

Wellington

Wellington Új-Zéland fővárosa, ami egy gyönyörű kikötőben fekszik. Wellington a kitünő éttermek, tengeri herkentyűk, borok és fesztiválok városa. Minden hónapban sort kerítenek az ünneplésre. Aki híres épületekre vágyik: Beehive (a parlament régi szárnya), Goverment Building (a világ legnagyobb faépülete), múzeumok, és a híres költő Katherine Mansfield háza. De ne hagyjuk ki a rengeteg egzotikus állatot tároló állatkertet se!

Auckland
Auckland Új-Zéland legnagyobb városa, amelyet szinte minden oldalról víz határol, és vulkanikus hegyekre épült, csakúgy mint Sydney. A városa kikötőjéről, a rengeteg vitorlásról, és persze a hídjáról híres. Auckland büszkélkedhet a világon a legnagyobb polinéziai populációval: érdemes megnézni az Auckland Múzeumot, ahol érdekes gyűjteményt láthatunk a Maori művészetekből, és Kelly Tarlton Vízalatti Világát, ahol az óceán élővilágában gyönyörködhetünk. Itt találhatók a híres Kohimarama és Mission Bay strandok, valamint a One Tree Hill vulkán is.

Otago és Southland

Az extrém sportok kedvelőinek kedvez. De az itt található nemzeti parkokban (Fiordland és Otago) lehet kirándulni és csónakázni is. Ortago vadvilágáról is híres: található itt pingvin, fóka, albatros és rengeteg akvárium és múzeum is. Két hatalmas tó is található a nemzeti parkban, a Hawea és a Wanaka tavak.

Mi azt ajánljuk, hogy elsősorban a természet szerelmesei válasszák Új-Zélandot nyaralásuk célpontjául. A kalandvágyok pedig itt kiélhetik magukat: kedvükre raftingolhatnak, vagy szörfözhetnek.