A megszokás ellen...

Már több éve együtt élő párok gondja az, hogy a lángoló, szenvedélyes szerelem elmúlt, helyette viszont ott a "megszokás". A férfi és a nő is valami újra, érdekesebbre, izgatóbbra vágyik. Attól tartanak, hogy párjuk ezt majd mással találja meg, és már előre féltékenyek. Ugyanakkor ők is szeretnék átélni a szerelem okozta mámort, de már előre lelkiismeretfurdalásuk van, hogy mi lesz akkor a házasságukkal? De feltétlen muszáj mással, másban keresni a megújulást? Legegyszerűbb lenne ezt a "megújítást" együtt csinálni! De hogyan? Ehhez ad ötleteket a szexuálpszichológus, Dr.Pándy Mária.

Már több éve együtt élő párok gondja az, hogy a lángoló, szenvedélyes szerelem elmúlt, helyette viszont ott a "megszokás". A férfi és a nő is valami újra, érdekesebbre, izgatóbbra vágyik. Attól tartanak, hogy párjuk ezt majd mással találja meg, és már előre féltékenyek. Ugyanakkor ők is szeretnék átélni a szerelem okozta mámort, de már előre lelkiismeretfurdalásuk van, hogy mi lesz akkor a házasságukkal? De feltétlen muszáj mással, másban keresni a megújulást? Legegyszerűbb lenne ezt a "megújítást" együtt csinálni! De hogyan? Ehhez ad ötleteket a szexuálpszichológus, Dr.Pándy Mária.

Hogyan is kezdődött?
Idézze fel párjának azokat a tulajdonságait, amelyekért beleszeretett! Keressen olyan tulajdonságokat, amiket most is nagyon becsül a párjában, amik a mai napig szeretetreméltóvá teszik. Ezek a gondolatok nagyon hasznosak lehetnek szexuális együttlét előtt is, amikor jó, ha "lelkileg" is felkészülünk a szerelmeskedésre. Akik így tesznek, hamarabb jutnak izgalmi állapotba és jobban is élvezik a szexet.
Lehet, hogy én is megváltoztam? Tegye fel magának a kérdést, mennyiben más most mint "annakidején".
Ahhoz, hogy kapcsolatunk érdekesebb legyen, nemcsak párunknak kell megváltoznia, hanem nekünk, magunknak is. Ugyanannyit adok magamra, mindig csinos vagyok otthon is? Ugyanolyan nyitott, figyelmes, érdeklődő vagyok a férjem és a világ felé?
Ugyanolyan őszinték vagyunk egymáshoz, mint kezdetben?
Ha nem, akkor vajon miért változott ez meg? Beszéljük meg! Ebben a helyzetben is ismert a már unalomig ismert frázis: a legfontosabb a kommunikáció.

Randevúzzunk újra!
Milyen jó randevúra készülődni, csinosan felöltözni, várni a másikkal való találkozást! Éljük át néha újra! Menjünk el moziba, színházba, egy füstös kis étterembe, koncertre. Egy-egy ilyen házon kívüli randevú alkalmas lehet mélyebb témák megbeszélésére is a napi gondokon kívül és a dolog izgalma sem elhanyagolható. (Mire valók a nagyik, baby-sitterek? Pont erre találták fel őket.)

Gyertyafényes vacsi
Sokkal bensőségesebb lehet egy otthon együtt elköltött vacsora, mintha étterembe mennénk. Persze, adjuk meg a módját: gyertyafény, a gyerekek a nagyinál, kellemes zene, párunk kedvenc étele, és egy csinos és kívánatos szakácsnő. Győztes párosítás

Vegyük komolyan a másikat!
Ha elkezdi valami érdekelni, amit mi nem tartunk olyan fontosnak, próbáljuk megérteni, mi lehet abban az érdekes, a jó, a hasznos. Próbáljunk mi is valamilyen szinten részt venni benne, megtalálni az új hobbiban a számunkra kellemeset. Ha párunk panaszkodik valamire, vagy valakire ne intézzük el egy legyintéssel, mert legközelebb már nem hozzánk fordul. Hallgassuk meg. Már az is segít, ráadásul segít neki rendszerezni gondolatatit is.

Fedezzük fel újra a másik és saját testünket
Egy-egy szombat-vasárnapi lustálkodás vagy ebéd utáni pihenő alkalmas lehet egy hosszabb szexuális együttlétre, amikor mást is kipróbálunk, mint a megszokottat. Lehet egymást simogatni, becézgetni esetleg szépeket mondani a másiknak. Új játékokat beiktatni.

Végezzünk PC-izom tornát!
Ha megerősödnek a hólyagalap körüli záróizmok, ez nemcsak a szexuális gyönyört tudja fokozni, hanem megelőzhető vele az inkontinencia-probléma is. (vizelet-elcsöppenés) Hogyan végezzük ezt a gyakorlatot? Húzzuk össze fenékizmainkat, majd a vagina körüli izmokat, és engedjük el. Amikor csak tehetjük eresszük ki vizeletünket lassan, szakaszosan visszatartva. Ezáltal is erősödik a PC izom. Ha már eleget gyakoroltunk, képesek leszünk férjünk péniszét is megszorítani szeretkezés közben. Ezáltal persze saját gyönyörérzésünket is fokozni tudjuk.

Mondjuk meg a másiknak, hogy milyen jó vele!
A szex is, de nemcsak a szex! Miért örülök, hogy ő a férjem/feleségem? A szóbeli megerősítés sokat számít. Néha úgy gondoljuk, hogy felesleges ilyesmiket mondani, hiszen úgyis tudja! Ennek ellenére mindenkinek jól esik hallani, hogy milyen fantasztikus!

Naponta többször is fejezzük ki szeretetünket!
Elég egy simogatás, amikor elhalad mellettünk a másik, néha apró ajándékok-egy szelet csoki, egy szál virág. Könnyen kitaláljuk mik lehetnek ezek, ha a kapcsolatunk kezdetére gondolunk, vagy arra, hogy ha meg akarnánk hódítani valakit, mit tennénk?

Engedjük néha szabadon a párunkat!
Minden embernek szüksége van néha egy kis magányra és a házastársán kívül mások társaságára is. Ahogy a meleg biztonságos családi fészekre vágyakozunk, ugyanúgy a kalandra is. Akit túl rövid pórázon tartanak az előbb-utóbb menekülni próbál. Adjunk lehetőséget párunknak arra, hogy külön élményeket szerezzen, aztán ha akarja, úgyis megosztja velünk is!

Találjunk közös hobbyt, érdeklődési kört, szenvedélyt!
Azok, akik szívesen sportolnak, kirándulnak vagy kártyáznak egymás társaságában sokkal szívesebben töltik együtt szabadidejüket, mint akiknek ilyen közös érdeklődési körük nincs. Társunkat még jobban megismerjük a közös játék, szórakozás során, ugyanakkor a kedvenc időtöltés nyújtotta örömöket is megoszthatjuk.
Vegyünk részt egymás szórakozásában
Ha mindketten más iránt érdeklődnek és az előzőek figyelembevételével szabadon engedik a másikat, egyszer csak arra döbbenünk rá, hogy jobban érzik magukat külön, mint együtt, Ezt megakadályozhatjuk azzal, ha részt veszünk egymás szórakozásában. (Elkísérjük feleségünket vásárolni, megnézzük a focimecset, megnézzük a párunkat érdeklő kiállítást, filmet, elkísérjük izomfejlesztő körútjára stb.)

Mondjuk, ki azt a szót, hogy "szeretlek"!
Sokan azt hiszik, hogy elcsépelik ezt a szép szót, ha sokszor használják. Milyen szégyenlősek vagyunk kimondani! Persze nem kell elvtelenül kimondani, csak ha tényleg úgy érezzük! A nőket kifejezetten irritálja, ha férjük csak szex közben mondja ezt.