Ha mégis a karriert választod

Ma nem tudok veled lenni, dolgoznom kell! Melegítsd meg a tegnapi ebédet, ma este későn jövök! Majd talán holnap. Aztán másnap ismét reggeli rohanás, még az oviban egy gyors ölelés, de délután megint a Kati nénit kell megkérni, hogy vigye haza a gyereket. Nem is tudom, hogy mit tegyek, a főnököm szorongat és most bizonyíthatok, lehet, hogy igazgatóvá léphetek előre. A karrierem úgy ível felfelé, mint a radiátorra rakott hőmérő higanyszála. De mi lesz a lurkómmal, ma este sem én fektetem le, hát milyen anya vagyok én?

Édes kettes

Állandó és aktuális kérdés, hogy család vagy karrier?

Ameddig nincsen gyerek , addig könnyebb a dolgunk. A kedvesünk, férjük (szerencsés esetben) még toleránsan képes elviselni, az állandó kései érkezéseket, a hajtást, a fáradtságot. Persze nehéz elviselni, ha nem gőzölgő vacsora, mosolygó, kedves-kedves vár odahaza, de szerencsére a XXI. század férfiúi hozzászoktak az új trendhez és elfeledték nagyapjaik tanítását, miszerint asszonynak otthon a helye.Már nem kérdés, hogy a nők is bizonyíthassanak, ha nehezen is, de egyre gyakrabban vezető pozícióba léphessenek. A munkabírás, irányítás, a dolgok kézben tartása, önuralom, szervezés, vezetés ha nem is klasszikusan női tulajdonságok, egyáltalán nem idegenek a női nemtől, sőt…

Ovi után

Tehát ott tartottunk, hogy élünk éldegélünk kettecskén, elismertek vagyunk, számítanak a munkánkra, amit szeretünk is csinálni, aztán egyszer csak belénk nyíllal valami: gyereket szeretnénk…. Telnek , múlnak a hónapok, esetleg az évek, kicsinyünk, kicsinyeink lassan oviba mehet, mi pedig vissza a munkahelyünkre, feltétlenül szükségük van rám vagy ideje visszamenni. És akkor jön a kérdés, mi lesz a gyerekkel? Szét fog hullani a család. Éjszakákon át lehet őrlődni, mi egy anya, asszony szerepe, s ezzel szemben milyen a mai világ.. Én kulcsos gyerek voltam, nem szeretném ha ő is így nőne fel, stb.

Teremts harmóniát!

Először is segítségre van szükséged! Egy nagymama vagy babysitter kihúz a bajból. A félreértések elkerülése végett nem arról van szó, hogy átadjuk a nevelést másnak, csupán pár órás, de állandó segítséget kérünk. Az esetleges elhúzódó tárgyalások idejére és az előkészületekhez.
Ha a hétköznapok rohanósak is, hétvégére soha ne vigyél haza munkát!

Az első és alapvető szabály, hogy biztonságot kell teremtened. Ha gyermeked látja, hogy ugyan kevesebbet vagytok együtt, mint régebben, de te mindig hazaérsz estére és a hétvége az csak és kizárólag a családé, nem lehet túl nagy gond.

És végezetül egy dolgot ne felejts! Igaz, hogy egy „felvilágosult, kozmopolita nő” sikerre és elismerésre vágyik, de nincs olyan pozíció, ami többet érne a legdrágább kincsed, a gyermeked őszinte mosolyátnál!