Az ellentétek kozmikus egysége

A tantra tudománya a nő és a férfi energiáját egy kozmikus egységben egyesíti. Mindenkiben vegyülnek női és férfi tulajdonságok, de a nemek közötti kozmikus egyenlőséget a férfi és a női princípiumok egyenlőségének erősítésével érhetjük el.

A nyugati kultúrák veszélye

Az egyre elvontabb műszaki tudományok, a foglalkozások tekintélye a férfi princípium uralkodó voltát mutatja. Az elismerésre, az önmegvalósításra törekvő nők egyre férfiasabban lépnak fel, s így nem használják fel a női energiákban lévő erőt. Ettől a dolgok természetes egyensúlya fölborul, s mérhetetlen veszélyeket hordoz magában. A tantrikus hozzáállásra igen nagy szükség van.Dualitás a párkapcsolatokban

A szexuális kapcsolatokban az egység, harmónia létrehozására törekszünk ezért szerencsés esetben olyan párt választunk, aki saját energiánkat egészíti ki.. Két ellentétes erő, egymással kölcsönhatásba kerül, egymásba olvad, ha engedik. Sok házasság azért végződik kudarccal, mert egyikük vagy másikuk nem képes kiteljesíteni vagy éppen feladni a szerepét.

Azt mondani, hogy a férfi az férfi, a nő meg nő, az túl felületes megállapítás. Megállapíthatjuk, hogy melyek a legellentétesebb férfi-női tulajdonságok, és melyek tipikusak.

Ezzel szemben azonban nagyon sok nő férfias tulajdonságokkal rendelkezik, s ezt meg is tartja párkapcsolatában, és mellette a férfi feminin tulajdonságokkal bír. Konkrétan a nő viseli a nadrágot. A férfit ez cseppet sem zavarja, ők boldog viszonyban élnek egymással, közöttük így egyensúly van.

[kapcsolodo_cikkek]
Az egyensúlyozás titka

Az ideális egyensúly titka viszont a növekvő polaritás, ami abból fakad, hogy a nő még nőiesebb, a férfi pedig még férfiasabb. Csak a férfi vagy csak a női polaritás önmagában beteges. Ki kell tudni alakítani a kettő közötti egyensúlyt. Ez csak úgy lehetséges, ha megtanuljuk uralni mindkét energiát, és fesztelenül ki is tudjuk fejezni ezeket..

Egy pillanatban rá fogsz érezni, hogy ennek eljött az ideje, és kész leszel arra, hogy megértsd. Csak azután találhatunk rá valódi természetünkre, ha már megvalósítottuk belső kiterjedésünket.