Spanyol paella

Igazi mediterrán finomság a spanyol tradíciók szerint készülő paella! Így készítsd el!

Hozzávalók:

2 db csirkecomb
20 dkg sertéscomb
5 dkg vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
20 dkg rizs
ételízesítő
15 dkg gomba
2 dkg fokhagyma
5 dkg rák
15 dkg hal
1 dl olívaolaj
5 dkg olívabogyó
1 dl ketchup
só, őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombot az apró kockára vágott pulykamellel külön megpároljuk. A paellaedény aljára bacon szalonna szeleteket teszünk. Belerakjuk a csirkecombokat, utána a gombát, a pulykát.

A gomba mellé kerül a hal. A rizst nyersen szórjuk rá, megmozgatjuk az edényt, hogy egyenletes szétterüljön benne, ezután rákerül a húslé (amiben a csirkét és a pulykát pároltuk), majd a rák.

A hal mellé kagylót teszünk, olajbogyóval nemcsak szebb, de ízletesebb is lesz. Spanyol kolbászt is rakunk a tetejére (a chorissóval óvatosan bánjunk, mert nagyon csípős!).

Alumíniumfóliával letakarjuk, sütőben készre sütjük. Jó étvágyat kívánunk!



[kapcsolodo_cikkek]