Jagger, a Hölgyek Öröme

...és a szebbnél szebb, izgalmasabbnál izgalmasabb nőktől, akik énekesi-szerzői pályáját és magánéletét végigkísérték.

A nőfalás igen kellemes dolog sok férfi szerint, de nem éppen tárcakímélő tevékenység. Ezt már sokszor tapasztalhatta Mick Jagger is, akit "élemedett kora" ellenére még ma sem dobnak ki az ágyukból a hölgyek, mintegy bizonyságul arra, hogy nem a "szépség" a legfontosabb, hanem a kisugárzás, amelyből jócskán juttatott neki a Teremtő. Szerencsére Sir Micknek van mit a tejbe is aprítania, (Édesanyja szerint már kamaszkorában kijelentette, hogy milliomos lesz és hitt neki, mert már akkor "nagyon komoly, céltudatos gyerek volt"....) ezért megengedhette magának, hogy a napokban 8,2 millió fonttal könnyítse meg bankszámláit annak érdekében, hogy kielégítse volt felesége, Jerry Hall (első képünkön) és jelenlegi élettársa, L'Wren Scott (2. képünkön) szexen kívüli vágyait.

Jagger potom 6 millióért vett egy házat London Chelsea negyedében, ahol majd L’Wrennel tengeti napjait. Ezzel egyúttal kiadásai is csökkennek, mert nem kell tovább bérleti díjat fizetnie a szintén nem nyomorúságos mayfairi Claridge’s hotelben, amely az elmúlt három évben legfőbb londoni bázisa volt.

Közben a volt feleség, Jerry Hall, négy gyermekének anyja, sem panaszkodhat: ő ugyanis egy kétmillió fontot érő házat kapott a Karib-tengeri Mistique-sziget Pelican Beach nevű tengerparti szakaszán. Jerry ugyanis mindig imádta ezt a környéket, és rendszeresen idejárt nyaralni azután, hogy 1999-ben elvált Mick-től, akivel a mai napig jó viszonyban vannak.

A Rolling Stones frontembere e lépésével szeretne végre egy kis nyugalmat azzal, hogy a két nőt jól eltávolítsa egymástól. Persze lehet, hogy az énekesnél jóval fiatalabb és 20 centivel magasabb texasi modell keresztül húzza a számításait, mert állítólag alig várja, hogy Mick-kel együtt elutazzanak Pelican Beach-re, hogy az ex-nejt egye a sárga irigység...

Jagger lassan otthonhalmozó lesz: van egy másik lakása is Londonban, egy Surrey grófságban, kisebb kéglik Richmondban, ahonnan az együttes annak idején elindult, ezen kívül pedig egy XVIII. századi kastélya Blois közelében, amelyet annak idején azzal a feltétellel vásárolhatott meg a francia államtól, hogy saját költségén felújítja. Mindazonáltal nem kell neki csődeljárástól tartania. A sztár vagyonát mintegy 200 millió fontra becsülik, és a Stones jelenlegi világturnéja, a Bigger Bang Tour sem fog a nullszaldós kategóriába kerülni...

Így, évtizedekre visszatekintve, mindenképpen megállapíthatjuk, hogy Jagger, ha habzsolta is az ellenkező nemet, mindig adott a "minőségre", és e "második szenvedélye" termékenyítőleg hatott nemcsak Őfelsége alattvalóinak sokasodására, hanem alkotói-előadói munkásságára is. Gondoljunk csak Marianne Faithfullra, akit zenésztársától szeretett el, és akivel "közös gyermekük" volt az As Tears Go By, majd a Sister Morphine. De ott volt Angie Bowie, a "Kaméleon" felesége, akiről a Stones egyik legszebb "kindermacher" dala született. (A legendák szerint Angie akkor dobta Jaggert és vele együtt férjét is, amikor a két rock-csillagot együtt találta az ágyban...).

Ősátáni Felsége Csúzliszájú Földi Helytartója a 90-es években sem fért a bőrébe, mert akkor például Uma Thurmannel, Quentin Tarantino kedvenc színésznőjével szűrte össze a levet, aki, akárcsak "időskori" kedveseinek többsége, 183 centijével szintén felülről szemlélhette Jaggót... Hosszú persze azoknak a listája is, akik gyermekkel ajándékozták meg őt.

Kezdte a sort a fekete bőrű énekes-színésznő, Marsha Hunt, aki a Hairben tűnt fel ("Easy To Be Hard"), majd a Stones mellett lett háttérvokalista, később híres filmszerepe lett Lindsay Anderson Britannia gyógyintézetében Amanda nővér. Ő ihlette a Brown Sugar című, kicsit szado-mazo-erotikus dalt, de előtte már apává tette első ízben Jaggert 1970. novemberében. (Állítólag egy partyn kerek-perec közölte Mick-kel, hogy gyermeket akar szülni neki).

Isten nem ver bottal: Mick belépett a lányos apák sorába, Karisszal. És hogy ne legyen egyszerű az élete, alig egy évre rá, 1971. októberében megszületett második lánya, Jade is. Őt azonban már a nicaraguai szociológus, emberi jogi aktivista, Bianca Moreno de Macias hozta a világra, akit Jagger 1971 májusában feleségül is vett (képünkön). A páros egészen 1979-ig élt együtt, majd a következő évben elváltak - az amerikai szupermodell, Jerry Hall kedvéért, (ő előzőleg Bryan Ferryt, a Roxy Music énekesét boldogította), aki a változatosság kedvéért először egy lányt szült Jaggernek, Lizzyt, de a négy közös csemete között egy újabb lány, Georgia mellett akadt két fiú is, James és Gabriel. Az újabb fiúért azonban más nő után kellett néznie a vörösajkú Kőnek, és meg is találta Luciana Gimenez brazil modell személyében (utolsó képünk), Lucas anyjával azonban nem élt együtt. Közben az is kiderült, hogy a Hallal hindu rítus szerint kötött házasságát az angol törvény nem ismerte el, az 1999-es osztozkodásnál azonban mégis tudta érvényesíteni asszonyi jogait.

És persze ott volt a többi, névtelen lány is Jagger leporellójában, és azok, akik csupán vágyakozhattak az olyan túlfűtött dalok hallatán, mint a Lady Jane, a Play With Fire, a Love In Vain, a Gimme Shelter, a Love Is Strong, az állhatatlanság himnuszának tekinthető Jumpin’ Jack Flash, a romantikus Ruby Tuesday, vagy a némileg macsós szemléletű Under My Thumb, hogy ne is szóljunk az egykor rádiótilalom alá eső Let’s Spend The Night Togetherről.

És ha már megemlékeztünk Jagger születésnapjáról, említsük meg azt az apró történelmi tényt is, hogy idestova 45 éve van a szakmában. 1961-ben került be ugyanis abba a blues-bandába, amely a londoni Ealing Clubban lépett fel, és amely Blues Incorporated néven vált a műfaj egyik brit ősévé. Az akkori csapatban az alapító Alexis Korner gitáros-énekes és Cyril Davies szájharmonikás mellett Jack Bruce bőgőzött, Dick Heckstall-Smith szaxofonozott és Charlie Watts dobolt, azaz ott "inaskodott" három klasszikus banda, a Rolling Stones, a Cream és a Colosseum magja...