Sajtos-tejfölös csirke

Úgy lesz az igazi, ha cserépedényben (római tálban) sütjük.



Hozzávalók: 

8 alsó és/vagy felső csirkecomb 
2-3 nagyobb fej vöröshagyma 
kb. 20 dkg trappista sajt 
4 dl tejföl 
só, bors, pirospaprika, liszt 

Elkészítése:

A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott (lehetőség szerint cserép)edénybe fektetjük.

Ezt teljesen befedjük a karikákra vágott (ízlés szerint sózott) vöröshagymával. Ezután meglocsoljuk a tejföllel, és a sajtot ráreszeljük.

Sütőbe tesszük. 1 óráig lefedve pároljuk, majd tetejét levéve szép pirosra sütjük.

Köretként főtt krumpli illik hozzá.

[kapcsolodo_cikkek]