Oreganós sajtos sütemény

Tészta: 23 dkg finomliszt 11 dkg vaj csipetnyi só

Tészta: 23 dkg finomliszt
11 dkg vaj
csipetnyi só

Töltelék: 23 dkg tofu
1 ek felszeletelt vöröshagyma
5 dkg reszelt Parmezán sajt
feketebors, 2 ek petrezselyem
1 ek olívaolaj
1 gerezd összezúzott fokhagyma
2 ek felaprított oregano
5 dkg kimagozott, felszeletelt olívabogyó
20 dkg paradicsompüré
11 dkg vékonyra szeletelt Trappista sajt
1 felszeletelt zöldpaprika

A tészta készítéséhez szitáljuk egy tálba a lisztet és a sót. Gyúrjuk bele a vajat, míg olyan lesz, mint a zsemlemorzsa. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy tésztává gyúrhassunk. Nyújtsuk ki a tészta felét, és béleljünk ki vele egy mély, olajozott tepsit. Melegítsük elő 200 fokra. A töltelék készítéséhez törjük össze a tofut, a hagymát, a parmezán sajtot, jó adag feketeborsot és a felaprított petrezselymet.

Forrósítsuk fel az olajat egy kis serpenyőben és pirítsuk meg a fokhagymát az oreganóval; keverjük bele a paradicsompürét és az olívabogyókat. Terítsük a sajtmassza felét a tésztára, fedjük be trappista sajtszeletekkel, majd a paradicsompüré fele következik és utána a zöldpaprikaszeletek. Ismételjük meg. Nyújtsuk ki a megmaradt tésztát, és fedjük le vele a tölteléket. A széleit ragasszuk össze. A tészta tetejét egy késsel hasítsuk föl vagy négy helyen, mert sütés közben a tészta emelkedik. Süssük előmelegített sütőben 30-40 percig.