Spenótleves kecskesajttal

A kecsketej és a belőle készült termékek élettani hatása rendkívül kedvező. Vitamintartalma sokkal magasabb, mint a tehéntejé és tejérzékenyek is fogyaszthatják. A rák egyik természetes gyógyszere, fontos szerepet tölt be a gyomorbetegek, az emésztési zavarokkal küszködők táplálkozásában...

A kecsketej és a belőle készült termékek élettani hatása rendkívül kedvező. A kecsketej vitamintartalma sokkal magasabb, mint a tehéntejé és tejérzékenyek is fogyaszthatják. A rák egyik természetes gyógyszere, fontos szerepet tölt be a gyomorbetegek, az emésztési zavarokkal küszködők táplálkozásában, alkalmas az allergiák gyógyítására, a daganatos betegségek megelőzésére, rendszeres fogyasztásával a csontritkulás is megelőzhető.

4 dkg vaj
1 kis fej hagyma
20 dkg krumpli kockára vágva
1 l kecske vagy tehéntej
5 dkg rizs
2 csipetnyi sáfrány
20 dkg spenótlevél
12 dkg kecskesajt

őrölt fehér bors
1 gerezd fokhagyma
4 dkg parmezán

A vaj háromnegyedét felolvasztjuk és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, átforgatjuk, és a tejjel felengedjük. Felforraljuk, beletesszük a sáfrányt, a rizst, majd kis lángon puhára főzzük. Közben a spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, csíkokra vágjuk. Majd a maradék vajban puhára főzzük. A kecskesajtot beletesszük a levesbe, hogy jól elolvadjon, majd hozzáadjuk a spenótot is. Az egészet ismét felforrósítjuk és sóval, borssal, illetve a szétnyomott fokhagymával ízesítjük. A tetejét megszórjuk parmezánnal és azonnal tálaljuk.