Együtt repült Karsai Zita és Schobert Norbi

Nagy vágya vált valóra hétvégén Karsai Zitának és Schobert Norbertnek, hiszen mindketten a magasba emelkedhettek egy Yak-52-es géppel. Vári Gyula pilótára bízták az életüket, és bár a gyomrukat kissé megviselték a mutatványok, mégis remekül érezték magukat. Az "update róka" sem mutatta meg magát.

A kalocsai EuropAirVenture 2007 repülős parádé "sztár különítményének", vagyis Karsai Zitának, Schobert Norbinak, Rubint Rékának és Debreczeni Zitának nem mindennapi élményben volt része, hiszen nem csak a rendezvényen repülhettek, hanem a helyszínre is repülővel szállították őket. Vasárnap reggel Tökölről indult a csapat egy Cherokee Piper Six típusú géppel, és akkor még mindenki arra készült, hogy Kalocsán külön-külön is repülni fognak, de Rubint Rékának és Debreczeni Zitának időközben inába szállt a bátorsága. 

"Remek volt az utunk Kalocsára, de amikor megláttam, hogy Vári Gyula mit művel a levegőben, azt mondtam: inkább a földön maradok, mert még szeretném felnevelni a gyerekeimet. Annak ellenére, hogy a Yak-52-essel nem szálltam fel, helikopterrel elmentem egy városnézésre, és az fantasztikus volt. Amikor azonban Norbi repült nagyon aggódtam, minden mutatványnál kis híján szívinfarktust kaptam. Persze roppant büszke voltam rá, amikor földet ért, hiszen derekasan helyt állt" – mondja Rubint Réka. 

Debreczeni Zita szintén megijedt a repülős mutatványoktól, így inkább ő is a helikopternél maradt, valamint a Big Foot elnevezésű, óriás kerekeken guruló dzsippel autózott. Karsai Zita nem teketóriázott, beült a gépbe, bár kezdetben nagyon tartott a repüléstől. 

"Amikor a Sztárok a jégen című produkcióban a levegőben kellett korcsolyáznom, nagyon rosszul éreztem magam, ezért tartottam a repüléstől is. Kíváncsi voltam, milyen lesz, és vegyes érzésekkel szálltam ki a gépből. Egyfelől fantasztikus, semmihez sem hasonlítható érzés volt repülni, másrészt viszont elég rosszul éreztem magam, kavargott a gyomrom, később pedig erős hányingerem volt. Valószínűleg ez azért történt, mert közvetlenül a repülés előtt ettem. Ennek ellenére bármikor szívesen repülnék újra, mert fenomenális volt!" – meséli lelkesen Zita. 

Norbi bátran repült, ugyanis gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy különböző figurákat csinálhatott a levegőben. Igaz, így is tartott attól, hogy rosszul lesz, de szerencsére egy kis remegésen kívül semmi baja nem lett. 

"Gyerekkoromban vadászpilóta akartam lenni, ezért mindig is vonzott a repülés. Nagyon boldog vagyok, hogy beülhettem Vári Gyula mögé a EuropAirVenture 2007 repülős parádén, mert frenetikus élményben volt részem. Rengeteg figurát csináltunk, ezért féltem attól, hogy megmutatja magát az update róka, de hál’ istennek bent maradt" – mondja nevetve Norbi. – "Miután leszálltunk, remegett kezem-lábam, de megérte! Remélem, hamarosan újra repülhetek!"