Vegetáriánus nyárs - avagy grillezett finomságok

Izgalmas recept, melyet szabadtéri grill-partikra, vagy egy kellemes kirándulás utáni sütögetéshez ajánlunk. A vegetáriánusoknak, vegánoknak sem kell lemondani a grillezés adta élvezetekről! Kitűnő hangulati kerti partit varászolhatsz. Ráadásul egészséges és finom.

Hozzávalók


2 vöröshagyma,
1 nagy kígyóuborka,
15 dkg laskagomba,
1 piros színű paprika,
1 csokor friss zsálya,
5 evőkanál olaj,
1 kiskanál fűszersó

 




Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, és 8 cikkre vágjuk, az uborkát megmossuk, és vastagon felkarikázzuk. 
A megtisztított gombákat elfelezzük, a paprikát kétcentis kockákra daraboljuk. A zsálya levelét lecsipkedjük. 
Mindezeket váltakozva nyársra húzzuk úgy, hogy a végekre hagyma kerüljön. Az olajat a fűszersóval összekeverjük, a nyársakat parázs felett az olajjal kenegetve megsütjük.

[kapcsolodo_cikkek]