include("include/median_1.php"); ?>
harmonet.hu
include("include/median_2.php"); ?>
Hagymás-sörös csirke
Inkább kulináris élvezetekre vágyóknak, mintsem egészséges életmód követőinek ajánlható.
A sörben értékes fehérjét és B-vitaminokat találunk azonban még így sem lesz igazi "egészség-recept" ebből az ételből. Inkább kulináris élvezetekre vágyóknak, mintsem egészséges életmód követőinek ajánlható.
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
0.25 l sör
só, bors, olaj
1 evőkanál liszt
tejszín
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, olajon megpároljuk. Rátesszük a csirkecombokat, felöntjük a sörrel, sózzuk, borsozzuk. Főni hagyjuk. Ha megpuhult a hús, kiszedjük, a hagymás-sörös szószt lisztes tejszínnel habarjuk, majd leturmixoljuk. Rottyanás után a húsokat visszatesszük, és kész is.
Jól illik hozzá például tócsni vagy krokett köretnek.
Elkészítési idő: 40 perc
[kapcsolodo_cikkek]