Padlizsán és paradicsom (4 személyre)

Mossuk meg, és vágjuk fel a zöldpaprikát. Szeleteljük fel a paradicsomot. Tisztítsuk meg a padlizsánt, és vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel a ghít, és süssük ki a padlizsánkockákat. Egy edénybe tegyünk ghít, pirítsuk meg benne a paprikát, majd tegyük bele a paradicsomot, a fűszereket és a mazsolát.

Hozzávalók:
1 padlizsán
ghí a sütéshez
3 paradicsom
1 zöldpaprika
2 ek. mazsola
1/2 kk. őrölt római kömény
1/2 kk. erős paprika
2 kk. kurkuma
1/8 kk. majoránna


Elkészítés:
Mossuk meg, és vágjuk fel a zöldpaprikát. Szeleteljük fel a paradicsomot. Tisztítsuk meg a padlizsánt, és vágjuk kockákra. Forrósítsuk fel a ghít, és süssük ki a padlizsánkockákat. Egy edénybe tegyünk ghít, pirítsuk meg benne a paprikát, majd tegyük bele a paradicsomot, a fűszereket és a mazsolát. Öt perc múlva rakjuk hozzá a kisült padlizsánt, és fedő nélkül főzzük még öt percig. Sózzuk meg.