Mákos kása, édesen

A pelyheket főző edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kis sóval felforraljuk, lefedjük, így további főzés nélkül kásaalapot kapunk, amit hagyunk kihűlni. A többi hozzávalót ekkor beletesszük, majd összekeverjük. Ha túl sűrű, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, úgy, hogy jól keverhető legyen.

Hozzávalók:
személyenként 4-5 evőkanál pehelymix (rozs, búza, árpa, zab);
személyenként 2-2,5 evőkanál mák
személyenként 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál őrölt vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 4-5 csepp narancsolaj;
személyenként 1 kávéskanál kukoricacsíra olaj

Elkészítés:
A pelyheket főző edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kis sóval felforraljuk, lefedjük, így további főzés nélkül kásaalapot kapunk, amit hagyunk kihűlni. A többi hozzávalót ekkor beletesszük, majd összekeverjük. Ha túl sűrű, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, úgy, hogy jól keverhető legyen. Tányérra kanállal gombócokat formálva tálaljuk. Az íze csodálatos, igen tápláló és laktató étel.