Reszelt zeller lucernacsírával

Jön a karácsony, vele a nagy kajálások időszaka... Ha legalább addig visszafognád magad, próbáld ki ezt.

Hozzávalók:

1 kis fej zeller
3 ek. citromlé
2 tányér lucernacsíra

a paradicsomszószhoz:
4 kis paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1/2 gerezd fokhagyma
kevés só
2 ek. olívaolaj
1 csipetnyi bors
ízlés szerint bazsalikom




Elkészítés:

A reszelt zellerre ráöntjük a citromlevet, majd elkészítjük a paradicsomszószt úgy, hogy a hozzávalókat összeturmixoljuk.

A reszelt zellert tányérokra adagoljuk, rászórjuk a csírát, és felszolgáláskor ráöntjük a friss szószt.

Friss bazsalikommal vagy petrezselyemzölddel díszítjük.

[kapcsolodo_cikkek]