Sörtésztában sült őzlábgomba

A gomba kalapjait ecetes, lobogó, forró vízbe rakjuk, és 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. (A kalapok a főzéstől zsugorodnak.) A lisztből a tojással meg a sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk és a gombákat ebbe mártva forró olajban kisütjük.

Hozzávalók (2 személyre)
0,5 kg gombakalap,
1 kiskanál ecet,
1 tojás,
10 dkg liszt,
világos sör,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A gomba kalapjait ecetes, lobogó, forró vízbe rakjuk, és 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. (A kalapok a főzéstől zsugorodnak.) A lisztből a tojással meg a sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk és a gombákat ebbe mártva forró olajban kisütjük. Palacsintaszerűen összehajtva, ízlés szerinti tölteléket is tehetünk bele. Juhtúróval nagyon finom.