Avokádóleves

Az avokádót minden formájában nagyon szeretjük!

Hozzávalók:

6 dl zöldségleves (leveskockából is jó),
2 avokádó,
fél citrom leve,
1-1 dl tejföl és tejszín,
só,
őrölt fekete bors,
néhány csepp tabascomártás,
4-5 szál metélõhagyma



Elkészítés:

A zöldséglevest fölforraljuk. Az avokádókat félbevágjuk, magjukat kidobjuk, húsukat a héjból kiemeljük. Egy fél avokádót citromlével meglocsolunk, nehogy megbarnuljon, és tálaláshoz eltesszük. A többit kis kockákra vágjuk, majd a tejföllel és a tejszínnel turmixoljuk.

A levesbe öntjük, megmelegítjük, de forralni nem szabad! Kissé megsózzuk, megborsozzuk, pár csepp tabascóval ízesítjük. A félretett, fölszeletelt avokádóval díszítve, fölaprított metélőhagymával meghintve azon frissiben tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

[kapcsolodo_cikkek]