Gombakrémleves

Tartalmas krémleves tejszínnel, tojással.

Hozzávalók:

1,5 l alapleveshez (húsleveshez)
40 dkg borjú-csont,
15 dkg vegyes zöldség,
5 dkg vöröshagyma,
néhány szem feketebors,
só,
2 l víz,
25 dkg gomba,
5 dkg vaj,
egy fél fej vöröshagyma,
5 dkg liszt,
2 dl tej,
1,5 dl tejszín,
2 tojássárgája,
a leves feljavításához 3 dkg vaj.

Elkészítés:

A csontokból a vegyes zöldséggel, fűszerekkel levest főzünk. A megtisztított gombát megmossuk, és finomra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés törött borssal, és lepirítjuk.

Ha a levét elfőtte, hozzákeverjük a lisztet, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntjük a csontlével, 2 dl tejjel, és jól felforraljuk. Utána szőrszitán áttörjük, simára keverjük, és tejszínnel elkevert tojássárgájával sűrítjük. Tálaláskor belemorzsolt vajjal javítjuk fel. Betétként pirított zsemlekockát adunk.
 
 

 [kapcsolodo_cikkek]