Mézes puszedli dióval, aszalt szilvával

A lisztet összegyúrjuk a mézzel, vízzel, dióval, fűszerekkel, és egy órát pihentetjük. Ezután kb. egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, tetejét meghintjük a gorombára darált dióval.

Hozzávalók:
25 dkg méz,
50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 dl víz,
fahéj, szegfűszeg,
1 dkg szódabikarbóna,
dió,
aszalt szilva.


Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a mézzel, vízzel, dióval, fűszerekkel, és egy órát pihentetjük. Ezután kb. egy centiméter vastagságúra nyújtjuk, tetejét meghintjük a gorombára darált dióval. Formás kiszúróval, különböző alakzatokat szaggatunk, melyeknek közepére egy-egy szem aszalt szilvát teszünk. A mézes süteményeket 150-180 fokos sütőben sütjük, körülbelül 5-10 percig.