Díszíts fát habcsókkal!

A sütéskor gyakran marad meg tojásfehérje, a legjobb, ha ebből finom habcsók készül.

A sütéskor gyakran marad meg tojásfehérje, a legjobb, ha ebből finom habcsók készül.

1 tojásfehérjéhez 5 deka porcukrot számolunk.

A fehérjéket a cukorral gőz fölött addig kavarjuk, amíg meg nem áll benne a habverő.
Ebbe jön pár csepp ecet vagy citrom, ettől könnyebb lesz a hab.

A gőzről levesszük, és belekeverünk, darált mogyorót, szezámmagot, kis reszelt mandarinhéjjal.



Az ízesítés persze változatosan bármi lehet, ami illik az ízvilághoz. A cukorkák is változatos külsőt és egyéni ízt adnak a habcsókoknak. 

Zsiradékkal bekent vagy teflon sütőlapra apró kis halmokat rakunk kiskanállal vagy habnyomóval. Lehet formákat is csinálni így. Ha fel szeretnénk akasztani, gondolljunk arra is! Gyenge, egyenletes tűznél sütjük, inkább szárítjuk. Sokan nyitott sütőajtónál készítik folyamatosan figyelve a habcsók száradását és színét. 

Lehet vaníliás, gyümölcsízű is, de lehet másféle finom olajosmaggal is készíteni. A fa színének megfelelő ételfestéket is elbírja, hiszen a fára kerülő habcsókok egyben díszek is. 



Ha nem a fára tennénk, az ajándékok közé is bekerülhet néhány habcsók - popcake, akár karácsonyfa formában színes cukorral díszítve. Olcsó, kedves kis finomság.