ÁÁÁ - Lazítsd el magad!

Egy hangos visítás után, mellyel a hirtelen felgyülemlett feszültséget kiadtuk magunkból - jöhet a lazítás, a hangok segítségével.

Egy hangos visítás után, mellyel a hirtelen felgyülemlett feszültséget kiadtuk magunkból - jöhet a lazítás, a hangok segítségével.

Azt már tudjuk, hogy zenét hallgatni roppant kellemes, de vajon saját zenénkkel, a maguk által kibocsátott hangokkal mit tudunk elérni? - Azt minden bizonnyal, hogy a körülöttünk állók figyelmének középpontjába kerüljünk, ezért a következő gyakorlatot érdemes magányunkban kipróbálni.

A következő gyakorlattal nagyon könnyen ellazíthatjuk testünket. Képezzük az alább felsorolt hangokat, úgy, hogy hosszan kitartjuk őket és a megadott testrészre koncentrálunk, miközben a megadott ujjainkat egymáshoz érintjük.

I: ííí fej kisujj-hüvelykujj
É: ééé gége gyűrűsujj-hüvelykujj
A: aaa mellkas középsőujj-hüvelykujj
Ó: óóó has mutatóujj-hüvelykujj
U: uuu ágyék és alatta a két kezünket egymásra fektetjük.

Mint megfigyelhető egy ég-föld kapcsot is létrehoztunk, felüről rezgésbe hozzuk a fejet és a gégét, ezek magas hangok. Fontos a mellkas rezegtetése, a légvétel a szív vonalának ápolása szempontjából. Ahogy mélyül a hang az „ó”-nál a hasi szervek rezegnek, itt utalunk a napfonat fontosságára. A legmélyebb hang az „u”, amely a szexuális területen át az eredendőhöz visz el, és ezen keresztül kapcsolatba lépünk a földdel. Kitartó gyakorlás esetén reggel és este 10-10 perc ajánlott. Próbáljuk meg egy hang 1perces kizengetését, ekkor 10 perc alatt kétszer megyünk végig a soron. Egy idő után megtapasztaljuk, hogy testünket a hangok segítségével a könnyűből a nehézbe tudjuk vinni. Kellő gyakorlat után visszafelé is haladhatunk, ez átsegít a nehézségeken. Ügyeljünk arra, hogy a gyakorlatsort az „a” hanggal zárjuk, maradjunk a földön.

Az intenzív gyakorló kettős hatást ér el:
Egy idő után a teljes kimerülés meditációs állapotába jut el, másrészt a különböző területek zengetésével az adott testrész betegségeinek gyógyulását segíti.