Libaleves csigatésztával

A libaaprólékot megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A libahúst fazékba tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket.

Hozzávalók:
1 csomag libaaprólék,
25 dkg csigatészta,
25 dkg vegyes zöldség,
2 db tojás,
1-1 db zöldpaprika,
paradicsom,
gomba,
vöröshagyma,
1 kávéskanál egész bors,
1 teáskanál sáfrányos szekrice,
csipet fűszerpaprika,
köménymag,
őrölt gyömbér,
só.

Elkészítés:
A libaaprólékot megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A libahúst fazékba tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket. Forralás közben a habot folyamatosan leszedjük. Amikor a hús megfőtt, kicsontozzuk, a levest átszűrjük. A húst visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a zöldségeket. Ha felforrt, egy kis fazékba átteszünk belőle annyit, hogy a csigatészta megfőjjön benne. A maradékot még 15 percig gyenge lángon, gyöngyözve főzzük. A csigatésztát és a megfőtt zöldségeket külön edényben tesszük az asztalra.