Vízbe fojtották a tehenet, mert "ember ejtette teherbe"

Az Indonéziához tartozó Bali szigetének lakói egy csónakhoz kötözve kivonszoltak a nyílt tengerre egy vemhes tehenet, mert korábban egy idős falusi meghágta az állatot. A parttól három kilométerre sorsára hagyták.

A 70 éves falusi gazdát két hónapja kapták rajta, amint a tehénnel szexel, az állat pedig brutális kivégzésekor öthónapos terhes volt - a falusiak ettől függetlenül meg voltak győződve arról, hogy a férfi ejtette teherbe. 
 
A The Jakarta Post tudósítása szerint a férfit szintén kivitték a tengerre a csónakban, de neki csak a ruháit kellett a tengerbe dobnia, hogy jelképesen levetkezze bűneit. A költséges ceremóniát is neki kellett finanszíroznia. 
 
A falú előljárója szerint ez egy hagyományos rituálé, amelyet gamya gamanának, azaz őrült esküvőnek neveznek és generációk óta végrehajtják hasonló esetekben. A falugyűlésnek kell döntenie a ceremónia megtartásáról. 
 
Az állatvédők felháborodtak, és nem csak azért, mert embernek és szarvasmarhának nyilvánvalóan nem lehet közös utóda. Mint mondják, a tehén ebben az esetben az erőszak áldozata volt, ha az elkövető jelképes gesztussal megszabadulhatott bűnétől, akkor az áldozat miért nem tisztulhat meg jelképesen? Miért kell megölni az áldozatot?
 
A tehén egyébként nem a rágerjedő gazdáé volt. A tehén tulajdonosa, egy nagyon szegény ember most lehetetlen helyzetbe került, elvesztette egyetlen vagyonát. 
 
aqui.la