Citromos penne

A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Utána jön a csavar.

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg penne vagy más, rövid csőtészta
2 citrom
6 dkg parmezán sajt
3-4 evőkanál tejszín
5 dkg vaj

frissen őrölt bors

A tésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Közben a megmosott citromot megtöröljük, majd a héját lereszeljük. A parmezánt legyaluljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt. Sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, és néhány csepp citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk.
A lecsöpögtetett tésztát összekeverjük a mártással és a parmezánforgácsokkal.

Fél óra alatt elkészül.

Javasolt ital hozzá: friss, gyümölcsillatú fehérbor