Sült liba recept

A legegyszerűbb libasült recept részletes magyarázattal, garantáltan kipróbálva. Kezdőknek is ajánlott!

Hozzávalók:
1 szép, közepes méretű liba,
4-5 gerezd fokhagyma,
Fűszerek: bors, só, őrölt római kömény

Ezt a verziót már többször elkészítettem, a fokhagymától és a római köménytől finom, illatos lesz a liba, de nem nyomja el a természetes ízét. Tehát a libát alaposan átmosom kívül-belül, egy törlőruhával megtörölgetem, besózom és borsozom.
A fokhagymát apróra vágom, szórok a belsejébe is és rá is, valamint a római köménnyel is így teszek. Ebből nem szükséges túl sok, mondjuk egy csapott kávéskanálnyi mennyiség eloszlatva kívül-belül. Egy tepsibe vagy sütő edénybe teszem, nagyon picike vizet öntök alá és fóliával lefedve a sütőbe teszem kb. 160 fokra.
Ezután legalább 2, 5-3 óráig nem nyúlok hozzá. Ezután leveszem a fóliát, beleszúrok egy villát, ha úgy érzem, hogy már puha akkor 200 fokon mindkét oldalról megpirítom.

Tipp Nikitől: Köretnek párolt almás lilakáposztát és hagymás burgonyát ajánlanék hozzá!