Bicegve ért célba Varga Norman a Balaton maratonon

Egyre több szurkolója, és egyre több támogatója akad Varga Normannak, a Hawai szigetén megrendezendő Iron man (Vasember) világversenyre készülő csepeli sportembernek.

A súlyos balesete után, életét hatalmas akaraterővel újrakezdő egykori ökölvívó, jelenleg triatlonista számára nemrégiben az újpesti Spuri Futóbolt tulajdonosa, Szűcs Csaba (1992 óta a maratoni táv magyar csúcstartója) ajándékozott egy komplett őszi-téli  futó-öltözéket. Így "felszerelkezve" aztán  Norman részt vehetett a múlt hétvégén Siófokon megrendezett Balaton Maraton futóversenyen, mely felkészülésének egyik fontos állomása volt. 

A szervező BSI sportiroda ismét bebizonyította, hogy profi művelője a maga szakmájának, hiszen  munkatársai ezúttal is  csodálatos körülményeket teremtettek a versenyzők számára. Szintén  dicséret illeti a szép számú közönség tagjait is, akik – a fair play szellemében - az utolsó befutót is ugyanolyan vastapssal jutalmazták, mint a győzteseket.

Nos, Norman élt is a felkínált kedvező lehetőségekkel, és saját elvárásainak megfelelő, kedvező időeredményt sikerült elérnie ezúttal is. Azzal együtt méghozzá, hogy régi térdsérülése (melyet egy statikai hibákat rejtő, időközben persze már lecserélt futócipő okozott) a verseny első, szombati napján, a 14 kilométeres táv lefutása közben sajnálatosan megint kiújult.

Ezért aztán a vasárnapra rendelt 21 kilométeres táv utolsó 10 kilométerét már komoly fájdalmak között, bicegve tudta csak lefutni-, miközben szombat délután még hivatalos volt a Nagyatádon megrendezett, neves sportolók és komoly üzletemberek részvételével lezajlott Ironman-bálra is, melyre ifj.Dr Herr Gyula invitálta meg a fiatal sportolót…

Ami pedig az év hátralévő részét illeti, Varga Norman idén várhatóan nem indul már tiatlon-versenyen, "csak" a kőkemény edzéseken kell majd helytállnia. No és persze nem szeretne végleg hűtlenné válni a triatlon  előtt űzött sportágához, a harcművészetek egyik legférfiasabb válfaját jelentő ketrecharchoz sem. December 20-án Ozdon a városi sportcsarnokba szervez egy nagy gálát egy jól felkészült ellenféllel. Mivel azonban az illető úr úgy tűnik, nem csak jól felkészült, de jól tájékozott is, ezért mindeddig nem válaszolt még a felkérésre… 


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)