Allergiakezelés só-klímabarlangban

Az allergiás megbetegedések napjainkban egyre növekvő tendenciát mutatnak. Előjelzések szerint az elkövetkezendő 10 évben jelentősen emelkedni fog az allergiás tünetekkel küzdő betegek száma.

Az életminőség szempontjából még egy orvosilag kevésbé súlyos problémának tekinthető szénanátha is igen kellemetlen az ezzel együtt élő embertársaink számára. A szénanátha tünetei: viszketés, könnyezés, tüsszögés, vértódulás a nyálkahártyán, intenzív orrfolyás. Jellemzően ezek a tünetek a fák, fűfélék virágzásakor jelentkeznek. Februártól október végéig a levegő virágporral telített, sok szenvedést okozva az arra érzékeny allergiás embereknek.

A felnőtt lakosság 25-30%-a szenved ezektől az allergiás tünetektől. A szénanátha erősen befolyásolja az alvás, a koncentrálóképesség, a munkavégzés minőségét. A betegség súlyosbodásával kialakulhat az asztma, mely nemcsak az életminőséget, de sajnos az évek számát is kedvezőtlenül befolyásolhatja.Manapság pollen- és szennyeződésmentes környezet alig létezik.
Legfeljebb a tengerpartok, óceánok, vagy a föld mélyében található barlangok tiszta levegője lehet allergia szempontból semleges. A tengerpartok és a természetes sóbányák elérésének anyagi és időbeli korlátai vannak, kevés ember engedheti meg magának, hogy hosszabb ideig ezeken a helyeken tartózkodjon.

Magyarország legnagyobb mesterséges só-klímabarlangjában a tengerpartok és a sóbányák mikroklímáját teremtettük meg, annak minden pozitív élettani hatásával. A barlangi só száraz aerosolját juttatjuk a levegőbe, melynek köszönhetően nemcsak a felső légutak tisztulnak meg néhány alkalom után, hanem a tüdő mélyén található legkisebb hörgőcskék is. 45 perc a sóterápiás gyógybarlangban felér 1 nap pihenéssel valamelyik tengerparton.


A só-klímaterápiát javasoljuk allergia, asztma, felső-és alsó légúti megbetegedések, influenza, nátha, arcüreggyulladás, mandulagyulladás, tüdőgyulladás, ekcéma, pikkelysömör, narancsbőr, ízületi panaszok, reuma kezelésére, immunerősítésre.

Pellicano Judith
www.so-klimabarlang.hu