Adventi naptár: A kék angyal spiritualitása

Az adventi hétköznapok közül az elsőn még nem is mindig érezzük a karácsonyvárás hangulatát. A kék angyal dolga, hogy éreztesse az emberekkel: ünnep közeleg.

Adventi horoszkóp

December 3-án, hétfőn, a Hold belép az Oroszlán csillagjegybe.
Ma keresgéljünk a gyermekeinknek ajándékokat, de az is jó ötlet lehet, ha velük megyünk adventi kézműves foglalkozásra vagy játszóházba. 

Tipp: Kézműves ajándékok, zöld karácsony, Ökomikulás - Nézz körül a Humusz háza táján, remek foglalkozásokkal várják a kicsiket >>>

A tervezésben sokat segít, ha
 ide kattintva körbenézel aukciósházunk kínálatában>>

Tovább a napi holdhoroszkóphoz >>


Néhány nap múlva itt van a Mikulás. Hogy készülnek erre az ünnepre a gyerekek Hollandiában?


Sinterklaas, a holland Mikulás
a hagyományok szerint Spanyolországból érkezik fehér lován, Amerigon, egy gőzhajóval. A gyermekeket a születésnapján, azaz december 5-én lepi meg a fapapucsukba rejtett ajándékokkal, amelyek legtöbbször csokibetű, taai-taai (mézeskalács), vagy éppen pepernootiges (borsos sütemény).

A jó gyermekeknek ajándékot hoz, a rosszakat pedig Fekete Péter sorsára bízza. Fekete Péter - aki a Krampusz megfelelője -, a hagyományok szerint a rossz gyermekeket a zsákjába rejti és Spanyolországba viszi saját magával.

Készítsd el saját adventi koszorúdat, és legyél te is részese egy gyönyörű misztikus alkotó folyamatnak. Tipp: Elmondjuk, mi kerüljön a koszorúdba >>


Az adventi koszorú spirituális jelentése >>>


Adventi hagyományok - ismerkedj meg velük >>>

Vissza a HarmoNet karácsonyi oldalára >