Öngyilkosságra buzdító csoport a Facebookon

A Facebook közösségi portálon tinédzsereket öngyilkosságra buzdító csoport után nyomoz a hongkongi rendőrség.

A Kínához tartozó sziget az I have to (practise) suicide (öngyilkosságot kell elkövetnem) nevű csoport után kezdte meg a vizsgálódást - közölte egy rendőrségi szóvivő. Ez már egy héten belül a második olyan csoport, amely tizenéveseket buzdít öngyilkosság elkövetésére. "Mindkét esetet vizsgáljuk, letartóztatásra még nem került sor" - tette hozzá a szóvivő. A két csoport között a hajszálnyi eltérést az elnevezés mutatta, az első csoport nevében a practise szó zárójel nélkül szerepelt.

A második csoport szerdán jelent meg a világ egyik legnagyobb közösségi oldalán, és az első két napban már száz tagot számlált.

"Mi értelme az életnek... a szerelmem mást szeret... minden, amit a felnőttek tesznek az jó, amit mi, az rossz... senki sem veszi észre, hogy létezünk, miért nem leszünk mind öngyilkosok?" - volt olvasható a csoport oldalán.

Az első csoportnak - amely december 21-re hirdetett meg tömeges öngyilkosságot - csaknem kétszáz tagja volt. A rendőrség helyi sajtóértesülések szerint rátalált a vezetőre, aki állítólag viccből hozta létre az oldalt. A nyomozás azt követően vette kezdetét, hogy egy 15 éves fiú - a csoport tagja - kivetette magát az ablakon.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)