Karácsonyi energiatakarékos szuperszámítógépet a gyereknek!

Újabb év, újabb számítógép fejlesztésért kuncsorog a középső fiam - mondta a kollégám. A milyen kéne kérdésre csak annyit válaszolt: csodagép kell, szuperszámítógép. Egy energiatakarékos gépet javasoltam neki! Sokat fogja használni...

A mai gépek óránként legalább 120 wattot fogyasztanak (monitor nélkül), ami éves szinten kb. 10 000 Ft (40ft/kwattal számolva, napi 8 óra üzemidővel) áramszámlát eredményez. Az mATX technológia segítségével a fenti összeg 3 000 Ft-ra csökkenthető! Ugye kedves Szülő, Te is ezt szeretnéd?


Az új eljárás lényege az alaplap és a processzor együttes működéséből adódik. Ennek eredményeképpen az áramfelvétel csökken a teljesítmény lehetőségének megmaradásával. Az energia spóroláshoz nem szükséges az egész gépet lecserélnünk, csupán az alaplap és a processzor cseréje elegendő. 

Egy olcsó, de mégis játékra is kiválóan alkalmas energiatakarékos gép összeállítása, anyagilag. Azaz mivel számolj piaci áron?
     
  Garancia     Ár
Proci 12 hó 12 400 Ft
Memória Örök 9 000 Ft
Alaplap 24 hó 9 510 Ft
Merevlemez 30 hó 10 410 Ft
Ház 12 hó 10 550 Ft
DVD író 12 hó 5 130 Ft
    57 000 Ft

*Az árak a bolti árakhoz közelítő értékek.

Tévedés ne essék. A gyereknek nem jobb egy olcsó, gyengébb gép. Bár sok embertől hallom ezt, nem győzöm őket erről a baklövésről lebeszélni. Talán Te is azt gondolod, neked a munkádhoz egy informatikai csoda kell, de a kölyöknek játszani, abban nincs kockázat, jó lesz a régi gép. Szóval új kütyü a papának, a lurkóknak meg ami megmarad.


  1. A gyereknek a gép elsősorban játszani kell. Ehhez jobb videókártya kell ma már  és profi kiegészítők.
  2. Adatbiztos gép kell, mert ha elszáll, ő legalább annyira fogja siratni, mint te az elveszett munkáidat.
  3. A gyerek mindenféle oldalra rákattint, ezért gyakrabban lehet a neten át vírusos. Jobb vírusirtó kell.
  4. Főleg lányoknak mindenféle beszélgető programok kellhetnek, hogy cseveghessenek barátnőkkel. Több ilyen program egy gyengébb gépen összeakadhat.
  5. Végül a legfontosabb: gyermeked szemének a legjobb monitor a legmegfelelőbb, az ő látása ugyanis még fejlődik! Vigyázz rá.

Ezért a fent megjelölt árak alatt, inkább ne a gyereknek vegyél gépet!

Könyves András

(Képek: piqs.de)