Vágykeltő recept, finom fűszerekkel

Tökéletesítettük a vágykeltő csodaszer titkos receptjét! Olajos magvak, fűszerek, mindez lágy, kényetető püré állagban. Bárhonna, bármiből fogyasztható! Ez nem csak isteni, igazán izgalmas ínyencség is - a hatás nem marad el. Mellé egy kellemes teareceptet is mellékeltünk. Hasonló eredménnyel. Próbáld ki!

Fűszeres diópüré – karácsonyi csemege, kizárólag a papának!

Dió és mandula: a keveréket megőrölni finomra. Jöhet hozzá minden egyéb, ami magféle és kedveli a férfi: mogyoró, földimogyoró, pisztácia, fenyőmag, szezám, stb., ha van belőle otthon, ha nincs, az első kettő is megfelel. Egy adagnak összesen kb. 200 g elegendő.

Méhpempős méz: 2-3 EVK, cukor ízesítőnek, ha nem elég édes. Ez kiváló roboráló, nyugtató szer is egyben, nagyon egészséges.
A keveréket serpenyőben kissé meg kell melegíteni, 1-2 EVK vízzel kenhető pürét kell készítenünk belőle

A fűszerek, a leginkább lényeges alkotóelemek:

A pürét kis tálkában a hűtőben érdemes tartani. Kanalazva vagy kekszre kenve ellenállhatatlan nyalánkság.

1-2 tojássárgája is nagyszerű bele, de ezzel együtt sajnos nem tartható el több napig, anélkül viszont sokáig eláll, ha hajlandóak vagyunk a tojást, mint alkotóelemet kihagyni.
A püré nem azonnal hat, hanem inkább hosszútávú, több órás kitűnő hatásra képes. Érdemes több kis adagot fogyasztani belőle nap közben, délután és este. A hatás így garantált!

Hozzá nagyszerűen passzol a következő rózsatea kiegészítésként:

Ez a tea viszont azonnal hat, legkésőbb ½ órán belül. 2 csésze belőle abszolút ideális mennyiség, az íze annál finomabb, minél több benne a rózsa.

Kellemes kísérletezést!

(Fotó: piqs.de)