Aszalt gyümölcsös tea

A hétköznapi teánktól kicsit eltérő de isteni ízű italt készíthettek, ha kipróbáljátok a következő receptet! Jön a hideg, havas idő, szükség lesz még a kézmelengető újdonságokra!

Aszalt gyümölcsös tea

Hozzávalók 1 literhez: 3 filter csipkebogyó tea, 20 dkg aszalt gyümölcs (sárgabarack, alma, szilva, kandírozott citromhéj,narancshéj,stb.), ízlés szerint méz, 1 kis fahéj rudacska

Az aszalt gyümölcsöket felvágom, nem kell apróra de kisebb darabokra és beáztatom legalább fél órára 2 dl vízbe. Ezután 8 dl vizet felforralok, ráöntöm a teafiltert, beleteszem az áztatott gyümölcsöket és a fahéjrudat. Lefedve 15 percig pihentetem, ezután mézzel ízesítve tálalom.

Tálalásnál ajánlom az átlátszó bögréket, látványnak nem utolsó, ugyanis fontos,hogy minden bögrébe kerüljön az aszalt gyümölcsökből. Természetesen, ha nincs ilyen otthon az sem katasztrófa, az ízélmény így is varázslatos!