Kandírozott narancs- és citromhéj

Hogyan készíts kandírozott narancs- vagy citromhéjat? Most megtudhatod! Nem ördöngősség és garantáltan házi! Használhatod ízesítésre de akár elrágcsálhatod magában is!

Kandírozott citrom- és narancshéj

Hozzávalók:
6 citrom héja
6 narancs héja
1 kg cukor

A narancs és a citrom héját vékonyan levágjuk, lehetőleg ne maradjon rajta a fehér héjából. Alaposan megmossuk, ezután egy edénybe tesszük külön-külön és felöntjük vízzel. 3-4 napig áztatjuk, minden nap kétszer cseréljük a vizet alatta. Ezután leöntjük a vizet és a cukorból cukorszirupot készítünk. Annyi vízre van szükség amennyi ellepi a héjakat. Ezután fedő nélkül, lassú tűzön addig főzzük míg a víz el nem párolog.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük és szétterítjük rajta a héjakat és hagyjuk megszáradni!

Jól záródó dobozban sokáig eláll! Használhatod karácsonyi süteményekbe, puszedlibe, püspökkenyérbe vagy csak étcsokiba mártva!