Aszaltszilvás Kölestortácska

A törökmogyorót sütőben megpirítjuk, majd durvára törjük. A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük.

Alapanyagok :

BIO Köles 20 dkg./Biopont termék/
Sütőpor 1 cs.
Aszalt szilva 10 dkg./Biopont termék/
Szilva lekvár 10 dkg.
Törökmogyoró 10 dkg./Biopont termék/
Olívaolaj 0,5 dl.
Szegfűszeg
Fahéj

Az elkészítés módja :

A törökmogyorót sütőben megpirítjuk, majd durvára törjük.
A kölest többszöri átmosás és leszűrés után 2x-es mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt köleshez keverjük a sütőport, a szilvalekvárt, a mogyorót, és a félbe vágott aszalt szilvákat.
Ízesítjük, majd vékonyan kiolajozott sütőformában 160-180 °C -os sütőben készre sütjük.
Friss és aszalt gyümölcsökkel, citromfűvel díszítjük.
Napfivérek