A Rolling Stones még mindig legyőzhetetlen a koncertarénákban

A Billboard kimutatása szerint az elmúlt évtized koncertzenekara Jagger bandája volt, ugyanis 264 fellépésük 869 millió dollárt hozott a konyhára. A képzeletbeli dobogó 2. fokára a U2 tagjai állhatnának, akiknek ugyan több bulijuk volt a Stones-nál (288), de a bevételük "csak" 844 milla.

Nem sokkal maradt le az ír fickók mögött Madonna (802 millió dollár), némi vigaszt nyújthat számára, hogy a hölgyek messze mögötte kullognak a keresetüket illetően, ugyanis Celine Dion mindössze 536 milliót gründolt össze.

Még néhány érdekesség a 25-ös listáról!

A Főnök az E Street Band-jével tuti bevételt jelentett ebben az évtizedben is koncertszervezőknek, a 403 show 688 millió dollárt eredményezett – ezzel a negyedik, míg Elton John 603 millió dollárt kapált össze.


Amerika egyik legnépszerűbb formációja, a Dave Matthews Band, amit az is bizonyít, hogy az ő koncertjeikre voltak a legtöbben kíváncsiak, 11 millió jegyet adtak el az 547 fellépésükre, amelyek látványáért 505 milliót csengettek ki a pénztáraknál. Ez a 7. helyre volt elég a listán.

Évekig tartó mórikálás után Sting beadta a derekát és csak összejött az újra aktivizálódó Police turnéja (11. helyezést értek el vele), anyagilag bizonyára nem bánták meg, akik benne voltak, a 144 buli 362 milliót hozott. Paul McCartney muzsikájáért még mindig tódul a nép, a 106 koncert árbevétele 239 millió dollár volt.

Évtizedek óta nagy kedvenc a tengerentúlon Billy Joel, aki 11. lett, ugyanez elmondható a saját műfajában kiváló muzsikát játszó Eagles (12.) és a Budapestre készülő Metallicáról (19.) is. Britney Spearst zeneileg inkább nem minősíteném, mindenesetre a 21. helyéért keményen megdolgozott – a villantásaival.