include("include/median_1.php"); ?>
Gesztenyés-aszalt szilvás bejgli
Hozzávalók:
4 rúdhoz:
75 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
10 dkg margarin
15 dkg cukor
3-4 kanál olaj
fél dl tej+pici cukor és 3-4 dkg élesztő felfuttatva
Töltelék:
80 dkg gesztenyemassza
10 dkg aszalt szilva
10 dkg vaj
rum
ízlés szerint méz
Az élesztőt felfuttatom, majd összegyúrom a hozzávalókkal amíg jó állagú tésztát kapok. Ezután 4 felé szedem és kinyújtom. Megkenem az elkészített töltelékkel, feltekerem, a tetejét megszurkálom villával. 1 tojást felverek, megkenem vele a tetejüket és hideg helyen hagyom egy kicsit állni. Ezután 180 fokon a sütőben addig sütöm míg szép színe nem lesz!
Töltelék: Az aszalt szilvát apróra vágjuk és beáztatjuk kb. fél dl rumba. A gesztenyemasszát áttörjük kruplinyomón, kikeverem vajjal, ízlés szerint mézzel és hozzáadom a rumos aszalt szilvát. Ezt kenem a tésztára.