Gesztenyés-aszalt szilvás bejgli

Anyósom fantasztikus, bevált tésztájából készül ez a bejgli, de most kicsit más, újszerű töltelékkel. A rumtól isteni, illatos lesz a tölteléke, nem érdemes kihagyni, ekkora mennyiségben nem káros.

Gesztenyés-aszalt szilvás bejgli

Hozzávalók:
4 rúdhoz:

75 dkg rétesliszt

3 tojás sárgája

10 dkg margarin

15 dkg cukor

3-4 kanál olaj

fél dl tej+pici cukor és 3-4 dkg élesztő felfuttatva

Töltelék:

80 dkg gesztenyemassza
10 dkg aszalt szilva
10 dkg vaj
rum
ízlés szerint méz

Az élesztőt felfuttatom, majd összegyúrom a hozzávalókkal amíg jó állagú tésztát kapok. Ezután 4 felé szedem és kinyújtom. Megkenem az elkészített töltelékkel, feltekerem, a tetejét megszurkálom villával. 1 tojást felverek, megkenem vele a tetejüket és hideg helyen hagyom egy kicsit állni. Ezután 180 fokon a sütőben addig sütöm míg szép színe nem lesz!

Töltelék: Az aszalt szilvát apróra vágjuk és beáztatjuk kb. fél dl rumba. A gesztenyemasszát áttörjük kruplinyomón, kikeverem vajjal, ízlés szerint mézzel és hozzáadom a rumos aszalt szilvát. Ezt kenem a tésztára.