Szilveszteri bólé

A borból először finom, édes-fűszeres forralt bort készítek.

Hozzávalók:
7 dl édes vörösbor
1 üveg pezsgő
vörösbor fűszerkeverék
1 csomag datolya
1 csomag aszalt füge
10 dkg mazsola
2-3 banán
konzerv ananász
(szőlőlé)



Elkészítés:

A borból finom, édes-fűszeres forralt bort készítek, és még melegen belekeverem az aprított, aszalt gyümölcsöket. Hozzáadom az ananászt a levével együtt, és a felaprított banánt.

(Tulajdonkeppen bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele, de ez vált be a legjobban.

Ha éppen nincs otthon ananász, tehetünk bele aszalt sárgabarackot.) Ezt legjobb előző nap elkészíteni, mert akkor a gyümölcsök teljesen megpuhulnak. Ha nem akarom, hogy túl sok legyen benne az alkohol, akkor szőlőlével higítom. Tálalás előtt hozzákeverem a pezsgőt.