Indiai lencsekrém

A babona szerint szilveszterkor lencsét kell enni,hogy a következő évben sok pénzed legyen! Rajtam ne múljon, íme egy finom és szerencsét hozó lencsés recept!

Indiai ízvilágú, ha nincs hozzá fűszered még nem késő beszerezni, a nagyobb élelmiszerboltokban, zöldségeseknél is kaphatóak!


Indiai lencsekrém

Hozzávalók: 1 bögre vöröslencse, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kevés gyömbér, római kömény, kurkuma, só és chilli paprika, olaj

A lencsét felteszem sós vízben főni és puhára főzöm. Leszűröm de a levét nem dobom el, mert szükség lehet még rá. A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom és kevés olajon egy serpenyőben megpárolom. Ezután rászórom a fűszereket, rádobom az apróra vágott chillit - javaslom, hogy először mindenből egy picit tegyél,aztán lehet még utánaízesíteni. Kicsit átforgatom a hagymával és aztán hozzáöntöm a lencsét. Botmixerrel összetöröm, ha nem elég krémes akkor a lencse főzővizéből teszek még hozzá. Ha szükséges még fűszerezem és a hűtőben hagyom kicsit összeérni.

Ezután kínálható melegen vagy hidegen, indiai naan kenyérrel vagy hagyományos pirítóssal is! Sőt, mártogatósként is kiváló!