Mogyorós - Tönkölyös Pirog Paradicsommal

A zabpehelybe belekeverjük a durvára tört mogyorót, és a fél karikára vágott póréhagymát. A finomra vágott metélőhagymát, petrezselyem zöldet és a fűszereket kevés sóval szintén hozzáadjuk, elkeverjük, majd leforrázzuk a Szója itallal.

Tésztához :
Vaj 20 dkg.
Fehér
Tönkölybúzaliszt 27 dkg. /Biopont termék/
Sütőpor 0,5 cs.
BIO Szójatejszín 0,75 dl. /Biopont termék/

Töltelékhez :
BIO Zabpehely 30 dkg. /Biopont termék/
Paradicsom 30 dkg.
Póréhagyma 20 dkg.
Magyaros
Tönkölyös gabonarúd 50 dkg. /Biopont termék/
Pörkölt földimogyoró 40 dkg. /Biopont termék/
BIO Natúr Szója ital 6 dl. /Biopont termék/
Fehér Tönkölybúzaliszt 3 dkg. /Biopont termék/
Friss Metélőhagyma 1 cs.
Petrezselyem zöld 1 cs.
Őrölt Fehérbors
Tárkony


Az elkészítés módja :

A tészta :

A lisztben elkeverjük a sütőport és egy kevés sót.
A vajjal és a tejszínnel tésztát gyúrunk.
A tészta 2/3 részét egy vékonyan kiolajozott tepsibe simítjuk.

A töltelék :

A zabpehelybe belekeverjük a durvára tört mogyorót, és a fél karikára vágott póréhagymát. A finomra vágott metélőhagymát, petrezselyem zöldet és a fűszereket kevés sóval szintén hozzáadjuk, elkeverjük, majd leforrázzuk a Szója itallal. Amennyiben szükséges a lisztet a kihűlt töltelékbe keverjük.

A tölteléket elsimítjuk a tésztán, majd egyenletesen elosztjuk rajta a karikára vágott Tönkölyös gabonarudat és paradicsomot.
A tészta 1/3 részével berácsozzuk a pirog tetejét, majd olajjal vékonyan lekenjük. 180 °C -os sütőben készre sütjük.

Könnyű salátákkal tálaljuk.
Napfiv;rek