Farsangi parádé: Mibe öltözzön a gyerek? (Álarc sablonnal!)

Nincs még kész a farsangi jelmez? Tudod, hogy a legfontosabb része a gyermek jelmezének az álarc? A tekintet mindent elárulja, minek öltözött! Készülj velünk a farsangra, alkoss együtt gyermekeddel!

Alig múlt el a karácsonyi készülődés időszaka, máris itt a farsang, és vele együtt a nagy kérdés: milyen jelmezbe öltözzön a gyerek?
Nos a legegyszerűbb elmenni a jelmezkölcsönzőbe, és megvenni a megfelelő jelmezt.

Én most mégis arra bíztatok mindenkit, vegyék elő a kreativitásukat, az ollót, ragasztót és még néhány alapanyagot, régi, kinőtt ruhákat, és alkossuk meg együtt a farsangi jelmezt!


Macska álarc

Anyagok:Elkészítés:

Ezt az álarcot tűnemezeléssel készítjük el. Az eljárás lényege-egy vékony, nemezelő tű segítségével a megfelelő alapr a kenderfilcre) szurkáljuk a gyapjú csíkokat.

Vágjuk ki az álarcmintát, tűzzük fel a kenderfilcre, és így vágjuk ki. Tegyük a kivágott filcet a szivacsra, tetszés szerint kezdjük el a csíkokat felszurkálni. Az orr részt alakítsuk ki fekete gyapjúból.

Ha elkészültünk az egész felülettel, vágjunk a vékony drótból 15 cm-es darabokat, a két végét szúrjuk át a filcen és kunkorítsuk bajusz formára. Végül a barna papírból is vágjuk ki az álarc formát, és az elkészült filclapot ragasszuk fel rá.

Ruhának világos krémszínű harisnyát és hasonló színű pólót adhatunk, amire fekete szigetelőszalagból ragasszunk csíkokat. A cicus farkát elkészíthetjük egy felnőtt méretű csíkos zokniból, amit kitömünk vattával, és a harisnyához varrunk.( érdemes a zokni bőségéből bevarrni, így szép vékony farkincát tudunk készíteni)


Holnap egy különleges almafa-jelmezzel készülünk Nektek!

Nagy Ágota