A legszuperebb jelmez farsangra! (Készítsd velünk!)

Nem egyszerűen egy állatka, egy hagyományos dísz vagy mesealak. Ötletes, kedves, és még a hüvelykujjad is megmosolyogja! Találd ki, miért?!

Alig múlt el a karácsonyi készülődés időszaka, máris itt a farsang, és vele együtt a nagy kérdés: milyen jelmezbe öltözzön a gyerek?

Nos a legegyszerűbb elmenni a jelmezkölcsönzőbe, és megvenni a megfelelő jelmezt. Én most mégis arra bíztatok mindenkit, vegyék elő a kreativitásukat, az ollót, ragasztót és még néhány alapanyagot, régi, kinőtt ruhákat, és alkossuk meg együtt a farsangi jelmezt!

Tegnap macskaálracot készítettünk >>

A mai, második jelmezajánlatom nem egy szokásos „minden farsangon előforduló” alkotás.
Az elkészítése tartogat némi kihívást, de a végeredmény hatásos és mutatós lehet. Az almafa következzék!

Almafa álarc
Anyagok:Elkészítés:

Vágjuk ki az álarc mintát.
Rajzoljuk rá a barna papírra, és a vékony falapra is, majd vágjuk ki. A fa lapot ragasszuk fel a papírra. A drótból hajlítsunk meg a „faágakat”. Vágjunk a barna krepp papírból 1,5cm széles csíkot, ragasztózzuk be, és tekerjük be vele a drótot. Vágjunk ki leveleket a zöld krepp papírból, ragasszuk fel az ágakra.Készítsük el az almákat:
a golyókat tekerjük be piros krepp papírral,az akasztót damilból készítsük el. Végül az elkészült ágakat ragasszuk fel az álarc hátuljára.


Az öltözék: sötétbarna nadrág, zöld felső. A zöld felsőre barna szigetelőszalagból ágakat ragaszthatunk, krepp papírból vágjunk leveleket és egy-egy öltéssel varrjuk őket az ágakra.


Nagy Ágota