Lepipáljuk Velencét! Karneváli hangulat otthon!

Ehhez persze mindenképpen szükséged lesz a hagyományos régi bálok, a velencei karneválok tipikus, misztikus, és mindenkit megérintő, bizsergető maszkjaira. Készítsd el magad!

Ha valaki járt már a Velencében, biztos, hogy nem tért haza anélkül, hogy megcsodálta volna a velencei karnevál álarcait. Nos, most megmutatom, hogyan készítsük el otthon a saját karneváli álarcunkat, ami otthonunk díszévé válhat.

Alapanyagok:
Elkészítés:
Öntsük ki a gipszformát, majd egy-két nap száradás után távolítsuk el a műanyag sablont. Készítsük el a sapka részt: vágjunk ki két különböző színű dekoranyagból 5-5 hosszúkás háromszöget.


A vékony drótból vágjunk akkora darabokat, amekkora a háromszög két szára. Varrjuk fel a drótot az 5 db háromszögletű anyag szélére, majd varrjuk hozzá a másik színű háromszögeket. A varrás eltakarására ragasszunk a szélekre dekor madzagot, a csúcsokra pom-pom kerüljön. Rajzoljuk meg az arcot a lakkfilccel.

Ragasszuk a háromszögeket a fej tetejére ragasztópisztollyal, majd itt is díszítsük a széleket dekormadzaggal. A kártyalapokat fehér dekorgumiból vágjuk ki, majd rajzoljuk meg, és ragasszuk fel. A végén lakkozzuk le az egész felületet.

Nagy Ágota