Déltengeri vöröslencse-pástétom

A vörös lencsében megvan a többi lencsefajta összes jó tulajdonsága, de ezt főzés előtt nem kell beáztatni, jóval gyorsabban megfő más hüvelyeseknél. A lencsefélék közül ez a legkönnyebben emészthető.


Hozzávalók:

15 dkg vöröslencse
15 dkg főtt barnarizs
5 dkg szezámmag
5 dkg napraforgómag
10 dkg póréhagyma 
15 dkg sárgarépa 
4 gerezd fokhagyma 
2 dl olívaolaj  
bazsalikom
kakukkfű
oregano


Az elkészítés módja:

Az 1 órára beáztatott barnarizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A lencsét 2-3-szor leforrázzuk, amíg felpuhul. A magvakat sütőben megpirítjuk.

A répát lereszeljük, a pórét apró kockákra vágjuk. Az alapanyagokat összekeverjük, majd beízesítjük. Sütőben 160 °C -on 15 percig sütjük.

[kapcsolodo_cikkek]