Nem süt hamburgert: felmondott a Michelin-csillagos szakács

Felmondott egy Michelin-csillaggal jutalmazott brit étterem főszakácsa, mert nem akart sült krumplit és hamburgert készíteni.

A közép-angliai Oxfordshire-ben lévő The Goose nevű étterem főszakácsa, Ryan Simpson vezetésével januárban kapta meg a nagy szakmai elismerésnek számító Michelin-csillagot.

Simpson elmondta: "Nagyon boldogok voltunk, hiszen ez nagy teljesítmény. Nem sokkal később azonban a tulajdonos bejelentette, hogy változtat a koncepción, és az éttermet pubbá alakítja, ahol hamburgert és sült krumplit is felszolgálnak majd".


Az étterem eddig a modern brit konyha francia jelleggel megbolondított fogásaira specializálódott: terítékre került itt szarvas, homár és sült galamb is.

Miután Simpson és négy kollégája felmondott, a The Goose kénytelen bezárni. Márciusban azonban újra kinyit, ekkor már pubként.