Pár perc farsangig? Jelmeztippek csillagjegyek szerint!

Percek kérdése és itt a farsangi bál? A gyerek egyre-másra nem tudommal felel a jelmez ötletekre? Te meg apa pedig a felnőtt farsangra vagytok hivatalosak? Mibe öltözzetek? Horoszkópod megmondja! Tippek, tanácsok, trükkök csillagjegyed szerint. Nincs már elég időd felkészülni? Gyors tippjeinkkel, helyettesítő, szimbólumokat alkalmazó ötlettárunkkal ebben is segítünk! Farsangi horoszkóp.

A jelmez megválasztásánál a gyermek alapvető jellemét kell figyelembe vennünk. Ha nagyon precízek akarunk lenni, óvodás korban a Vénusz és Mars jegyét vizsgáljuk, mert ez mutatja a gyerek személyiségét. 12 éves kortól az aszcendensét is számításba vesszük, de összességében, jellemét, és azt, például milyen maskarában érezné igazán jól magát, napjegye is elárulja!

Kos: Fiúknak hős, harcos, baltás harcos, vagy éppen tűzoltó. De ő lehet szupermen és valamilyen vadállat is, például róka vagy Vuk. Lányoknak amazon íjásznő vagy báró kisasszony, vörös barokk ruhában. Apának harcművész anyának Xena jelmeze áll jól.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Egy piros öltözet megteszi szupermennek az S betűt kell csak kirajzolnod. Egy fehér köpenyben egy vajazókéssel lehet a gyerek sebész, lányok labdával, szalaggal lehetnek tornásznők.

Bika: Fiúknak földműves, almafa, gyümölcsök vagy éppen bőségkürt. Lányoknak hercegnő, primadonna, balettáncos. Apának borász vagy akár maga a szőlő, anyának császárnő áll jól.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Némi gyümölccsel és egy lopóval lehet a gyerek földesgazda, a királynői jelmezhez egy bő szoknya némi hajszobrászat és anya sok-sok sminkje szükséges – imádni fogja!

Ikrek: Udvaribolond, bohóc, komikus. Lányok és fiúk egyaránt öltözhetnek ennek, de Einstein és más tudós zseni is szóba jöhet. Lányok színésznőket kedvelhetnek. Ha ikreink vannak, ötletes lehet őket ikrek csillagképnek öltöztetni és szimmetrikusan mozogni. Apának Hofi, anyának pletykafészek náncsinéni jelmeze állhat jól.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Bohócnak vicces tarka öltözet kell, arcáról ne feledd a bohóc szemet, a piros orrot, nevetést és könnycseppet.

Rák: Lányok szerelmes hercegnőnek vagy pillangónak öltöznek gyakran, fiúk lehetnek tengerészek, kalózok, matrózok. Uniszex a szakács. Apa is lehet kalóz, lehet kocsmáros, anya pedig csaposlány, sváb sörmérő öltözetben.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: A kalózhoz csak egy faláb kell, és egy kampó, anya sála kendőként a gyerek fejére, borostát majd a szemceruza szolgáltat. A pillangóhoz tüll-szárnyak kellenek. A tündérnek viszont elég a varázspálca és egy misztikus smink.

Oroszlán: Azon túl, hogy maga az oroszlán vagy tigris nagyon kedvelt jelmez a fiúknál, királynak és akár Napóleonnak is szíevsen öltöznek a lurkók, a leány lehet hosszúhajú Lorelei, szigorú tanárnő, vagy üzletasszony. Apa lehet pénzmágnás, esetleg Dagobert bácsi, anya pedig biznisz-asszony.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: egy feláldozott sárga melegítő fekete filctollal, 5 perc alatt képes bárkit tigrissé varázsolni, lányoknak egy jó paróka kell. A királynői fejék kartonból műanyag berakásokkal ragasztva is megteszi!

Szűz: A lányok ebben a jelben is szívesen öltöznek királylánynak, hercegnőnek, pillangónak. A fiúk gyakran őrült tudósok vagy filozófusok. Ehhez azonban érdemes pár idézetet is metanulni a gyerkőccel. Apa lehet Arisztotelész, de akár Obelix is, anya pedig szűzlány vagy kémikus.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Őrült tudóshoz csak pár üveg kell, egy nagyító vagy mikroszkóp, centimétert is akaszthatsz a gyerek nyakába. A hercegnő sminkje tarka és csillogós legyen!

Mérleg: A szokásos királylány és hercegnő mellett itt gyakran megjelenik az igény a tündérkirálynőre. Ötletes lehet a mérleg jelmez. Fiúk öltözhetnek költőnek, hősnek, akár szuperhősnek is, mint pókember. Apa lehet Shelley, anya pedig Marie-Antoinette, lényeg hogy szép és elegáns jelmezt kell választanunk.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Misztikus tündérkirálynő, fekete vagy kék szoknyába öltözhet. Tüll vagy csipke ruhák nagyon jók erre. Kirajzolhatjuk a gyerek harmadki szemét is szemceruzával. A fiúk elegánsan, nyakkendőben egy kilóméternyi papírral verseket szavalva a romantika korának éllovasai lehetnek.

Skorpió: A skorpió gyerek a tündér mellett a méregkeverő vagy boszorkány jelmezt is szívesen választja, a fiú gyakran sárkány, kígyó vagy skorpió akar lenni – ami azért több kihívást tartogat. Apa lehet tikosügynök vagy Casanova, sőt vámpír, anya bábasszony, vajákos vagy maga a Szépasszony, esetleg apáca.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Egy fekete magasnyakú póló, testhez álló gatya és egy vámpír fogsor kész főnyeremény. Boszorkánynak nem kell más mint anya régi köntöse és egy borzalmas smink. Szőhetsz a lány hajába szalmát is, a tökéletesebb hatásért.

Nyilas: Gyakran kedvelt jelmez a pap, a szerzetes, és persze a híres sportolók mezeibe öltözött futballsztárok, birkózók. Lányok gyakran lónak akarnak öltözni, póninak vagy unikornisnak. Jó tipp lehet a kentaur, az apáca lányoknak, vagy csoportosan beöltözve egy összehangolt olimpiai ötkarika. Apának Zeusz jelmeze, anyának Bíró Ica, mint jelmez állhat jól...
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: A papnak kereszt, a sportolónak edzőruha és labda kell. A lányod lehet aerobic bajnok is.

Bak: A patás állatoktól kezdve a szarvasig több állat is szóba jöhet. De az olyanok mint hegy, drágakő, szikla, vagy éppen zarándok, is érdekes lehet. Apa üzletembernek öltözzön, anya üzletasszonynak vagy Amidala hercegnőnek, a jellegzetes hajfonattal.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Szarvas valódi aganccsal egy barna tréningruhában is lehet a gyerek, a zarándoknak, filozófusnak elég egy-egy lepedő. A lányok anya kosztümjét kapják, mobillal, táskával, határidőnaplóval.

Vízöntő:  A fiúk gyakran számítógépes játékok hőseinek öltöznek, de jó ötlet lehet Zeusznak, a villámok istenének vagy akár viccesen elektromosságnak öltözni. Vízöntő lányok lehetnek például Hippik. Apa lehet orvos vagy modern tudós, anya pedig doktornéni…
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Hallgató készülék, fehér köpeny vagy valamilyen egyszínű szuperhős jelmez is nyerő lehet. Csak a fejdísz és némi arcfestés kell. Batman például sárga és fekete.

Halak: Az állaton magán kívül kedvelt jelmez a teknős és természetesen a delfin. Fiúk olykor inkább cápák vagy esetleg úszóbajnokok. Lányok többnyire valamilyen meselénynek, mesebeli barátnak vagy titokzatos mesebeli töndérkirálynőnek öltöznek. Lehet azonban szellem vagy démon is az igény. Apa lehet vérfarkas vagy gonosz démon, anya pszichológus vagy jósnő.
Ha már nincs időd nagy jelmezre, csak perceid vannak: Lógó ruha és varázsgömb, inga, esetleg anya selyemköpenye a töndérnek. Jó sötét, sejtelmes sminket készítsünk a lányoknak, a fiúk egy egyszerű edzőruhában készülhetnek tornamutatvánnyal.