Reform sűrítés - kukoricaliszttel

Kínai kel, füstölt sonka és római kömény. Isteni ízvilágú, tartalmas leves készíthető így, ajánlom mindenkinek!



Sonkás kelkáposztaleves

Hozzávalók: 2 sárgarépa, 3 közepes burgonya, 1 zeller, 1 fej kínai kel, 1-2 ek. kukoricaliszt, 20 dkg füstölt, főtt tarja vagy sonka, őrölt római kömény, só, bors

A zöldségeket megtisztítom, karikára ill. kockára vágom, a kelt csíkokra. Annyi vízben, ami bőven ellepi, felteszem főni. Ízesítem a fűszerekkel, és félig lefedve főzöm.

Amikor már majdnem minden megpuhult, lehet beleszórni a kockákra vágott füstölt tarját. 1-2 evőkanál kukoricalisztet kikeverek annyi vízzel, hogy pépes állagú legyen. Ezután a forrásban lévő levesbe keverem, folyamatosan kevergetve, hogy ne legyen csomós.

Még egyet forralok rajta, ízlés szerint utánaízesítem, és már tálalható is!

[kapcsolodo_cikkek]