Feleségek! Riadó! A 3 legtipikusabb megcsalási játszma

Vannak kifejezetten vadászkutya típusú férjek, és vannak tökéletes házőrzők is. Ám úgy 50 körül szinte mindkét típus hajlamos egy extra őrületre: becsajozni! A titkárnő például már majdnem olyan, mint egy feleség. A legtipikusabb csajforrásokat mutatjuk be. Feleségek! Riadó!

Riadót fújunk!

Nem feltétlen azzal a célzattal, hogy mostantól minden nő, akinek 50 körül jár a férje, takarítsa el maga körül az össze veszélyforrást. Ez ugyanis nem vezetne eredményre, a férfiak találékonyak, s ha nem a titkárnőt, majd mást találnak maguknak. A pszichológia ezt a jelenséget „kapuzárási pánik” néven emlegeti, és külön kezeli. 

A jelenség hátterében az húzódik meg, hogy a férfi fél attól, hogy elveszíti potenciáját, és már nem gyakorol többé vonzó hatást a nőkre. Ebből adódnak a viccesen kopaszodó ötvenes mintás inges farmeros pasik, akik a tizenéves – néha saját lányuknál is ifjabb – csajoknak teszik a szépet. Sokan viccesen csikorgó térddel ülnek be a lapos, piros sportkocsiba, amit végre megengedhetnek maguknak.

Őrült féltékenykedés, vagy jogos gyanú?

„Most te kinek hiszel, nekem vagy a saját szemednek?” – mondja a vicc, és néha tényleg adódnak olyan helyzetek, amikor az ember még a saját szemének sem hihet. Például az alábbi egy tipikusan ilyen helyzetről szól:

„A székely paraszt bemegy az istállóba, elkezdi fejni a Riskát, ahogy azonban csöcsöt akar váltani, a Riska a farkával földönti a sajtárt. Bosszankodik, de újra kezdi, ám kisvártatva megismétlődik az előző jelent. Elhatározza, hogy kiköti a Riska farkát a gerendához, hogy ne tudja még egyszer kidönteni a tejet. Feláll a fejőszékre Riska mögött, felemeli a riska farkát, de eszébe ötlik, hogy nem hozott kötelet, hát a gatyamadzagját rántja ki hirtelen, hogy a riska farkára kösse, s hirtelen lecsúszik a gatyája a térdéig. Ekkor belép a felesége …”

Néha még a saját szemünknek se hihetünk, hiszen az egész helyzet tényleg nem az aminek látszik, néha pedig annyira profin kendőzik a tényeket, hogy már azt sem tudja a megcsalt fél, vajon kinek higgyen? Az őrült és oktalan féltékenykedés és a jogos gyanú. 1.  Az íróasztalon kaptam rajta a titkárnőjével

„Beugrottam hozzá, az irodájába, hogy a kedvenc süteményéből még ebéd után ehessen egy darabkát. Nem nagyon jártam be hozzá, de aznap éppen arra volt dolgom, és gondoltam meglepem. A meglepetés túl jól sikerült, ugyanis ahogy benyitottam, Piroska, a férjem 33 éves titkárnője éppen az asztalon ült széttárt, és a férjem feneke mögött átkulcsolt lábakkal. Megfagyott bennem minden, még a lélek is. A férjem meg sem tudott szólalni, Piroska felugrott majd sírva kirohant. A többi kolléga nevetett, azt hiszem mindhármunkon. Rettenetesen éreztem magam. A férjem csak nézett, én legszívesebben kiabáltam volna, de kijöttem. Este a szokásosál később jelent meg. A csomagjai az előszobában várták. Nem engedtem, hogy visszajöjjön, vagy hogy ott aludjon. Nem tudtam volna megtenni. Aznap egy barátjánál aludt, másnap kivettek egy albérletet Piroskával. A viszonyuk nem tartott egész két évig, mert Piroska rájött, hogy gyermeket szeretne, és a férjemmel nem jött össze nekik, így elhagyta. A férjem megpróbálta magát visszakönyörögni, én addigra azonban összejöttem Jánossal, akivel azóta is együtt élünk” – Márta, 53 éves nő 

Rossz hír, hogy a titkárnőkkel – s egyéb közeli kolléganőkkel - folytatott viszonyok általában hosszú ideje zajlanak, és tartósnak bizonyulnak
, mivel egy titkárnő (munkatársnő) mindig kéznél van, a főnök jól ismeri, és általában a titkárnő személyében nem zsákbamacskát vesz. Ezek a kapcsolatok tartósabbak, mivel nem légvárra, hanem egymás tényleges ismeretére épülnek. (Ez persze a főnökre hajtó titkárnőnek jó hírnek számíthat.) A titkárnőt viszont a főnök szinte soha nem látja takarítás közben - vagy maximum kosztümben egy rongyocskával és egy spriclivel a takarítónő után járva dohogni, ami még szexi is lehet. A titkárnőt nem látta még soha szülési fájdalmak közepette, vagy hányingerrel küzdve, fejéhez ragadt hajjal, szeme alatt karikákkal és sápadtan. A titkárnő romosabb pillanatai tehát a Férj fejében nem léteznek.

Természetesen nem csak és kizárólag a titkárnő és főnök közötti tényleg klisészámba menő témáról beszélünk itt. Akár a gépsoron mellette dolgozó éppen megfelelően kikapós hölgyemény éppen úgy lehet az a munkatársnő, akivel a kedves összeszűri a levet. 

A feleségek többnyire ismerik a férjük titkárnőjét, akár naponta beszélnek vele, meghívják  őt lakásukba, hiszen látják, a férjük számára fontos emberről van szó. A titkárnővel megcsalt feleség pedig többnyire a viccekben fordul elő, valahol messzi, messzi, egy távoli galaxisban, valaki mással, de semmiképpen sem a Feleséggel. A munkatársnőkre, akik nem is ennyire szoros viszonyban vannak a családdal, még kevésbé lehet és érdemes féltékenynek lenni, hiszen sok van belőlük, s általában a feleség munkahelyén is vannak kollégák, akikkel beszélgetni szokott. Csak éppen nem Úgy … 

2. A legjobb barátnőmet „ápolta” éppen a hálószobánkban, mikor rájuk nyitottam

„A történet annyira tipikus, mintha egy brazil szapiopiból vettem volna. Egyszerűen hazafutottam valamiért, és a férjemet a legjobb barátnőmmel találtam a kedvenc világoskék selyem ágyneműnkben, ahol előző este a gyerekeinkkel együtt olvastuk a mesét. Azt hittem elájulok! De végül csak idegileg összeomlottam – egyszerre vesztettem el a két embert, akit legjobban szerettem a világon. Pszichológushoz mentem, de túléltem a dolgot. A férjemnek meg tudtam bocsátani, de a „barátnőm” azóta sem teheti be a lábát a házba.” Anita 36 éves 2 gyerekes édesanya 

Amikor egy kapcsolat válságba jut, szinte kéznél van a mindig ráérő, netán szingli barátnő. Ha még fiatalabb is néhány évvel a feleségnél, nyert ügye van, ha a kedves, és aranyos férjecskére vadászik. A barátnőkkel folytatott szerelmi viszony általában rövid életű, mivel többnyire valamilyen „bosszúhadjárat”, kicsinyes indulat lapul meg a háttérben. 

[kapcsolodo_cikkek]
3. Zsuzsa néni trendi lakkcsizmája lógott ki a kocsiablakon

Újra kénytelen vagyok egy viccel nyitni – hiszen a gyerek tanító nénije, óvó nénije szintén tipikus préda.

Egy fickó a kasszánál áll a kígyózó sor végén. A mellette lévő sorból rá-rá pislant, mosolyog, nevetget egy szőke bombázó. A fickó nem bírja tovább, és kedvesen hozzászól:
- Nem ismerjük mi egymást valahonnan?
- Nem vagyok benne biztos, de szerintem az egyik gyerekem apja lehet.
A fickónak eszébe jut az egyetlen eset, amikor hűtlen volt:
- Úr Isten! Ön az a sztriptíztáncosnő, akit a legénybúcsún a csocsóasztalon dugtam meg a haverjaim szeme láttára, miközben a te barátnőid nedves zellerlevéllel vertek, és egy uborkát dugtak a seggembe?
- Nem. Én a fia angoltanárnője vagyok.


„Észrevettem a férjem autóját az iskola mögötti bokros területen. Már gyanakodtam, amikor utána mentem, mert furcsa volt, hogy miért jár be annyit a suliba. Akkor esett le a tantusz, amikor Zsuzsa néni, a gyerek napközis tanító nénije – összetéveszthetetlenül stílusos, dögös lakkcsizmáját láttam kilógni a családi limuzin ablakán.” 

A gyerek tanárával kikezdeni szintén divat. A pedagógus szakmában nagyon kevés a férfi és nem könnyű a dolga a fiatal tanároknak, óvó néniknek, mivel a játszótéren, vagy a napközis táborban nem nagyon lehet ismerkedni. A kikapós apukák pedig könnyen teremtenek kapcsolatot velük –a közös téma is adott: a gyerek. Ennél ostobább viszonyt nem nagyon lehet kitalálni, ám sajnos a toplista harmadik helyére mégis ez a megcsalási forma jutott.

Feleségek, hölgyek, asszonyok –  lehet gondolkodni, gyanakodni, ám csak az ésszerűség mértékével.
     
Kép: Espressolia / Pixabay